Τελικά κάποιος αγόρασε την Ferrari F40 Competizione που δεν ήθελε κανείς

H viral γκρι Ferrari F40 Competizione όχι απλώς πουλήθηκε στο Scottsdale, αλλά με 2,3 εκατομμύρια ευρώ ήταν το ακριβότερο αυτοκίνητο της δημοπρασίας του Barrett-Jackson

Ferrari F40 Competizione

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από τότε που σε ενημερώσαμε για αυτή την "ανεπιθύμητη" Ferrari F40 Competizione. Που δεν στεριώνει σε ιδιοκτήτη γιατί είναι βελτιωμένη και της Ferrari δεν της αρέσει και πολύ να πειράζουν τα αυτοκίνητά της. Είναι αυτή που σε πέντε μήνες έχει αλλάξει τρεις ιδιοκτήτες. Ε, πουλήθηκε ξανά, αυτή τη φορά σε μια από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες της χρονιάς, στο Scottsdale. 

Ferrari F40 Competizione

Πρόκειται για την πολυήμερη εκδήλωση του οίκου Barrett-Jackson, κατά την οποία πωλούνται χιλιάδες αυτοκίνητα και αλλάζουν χέρια δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Φέτος για παράδειγμα ο οίκος έφτασε σε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς. Ξεπέρασε τα 150.000.000 δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς στα 60 και πλέον χρόνια που διοργανώνει δημοπρασίες. 

Τελικά πουλήθηκε η Ferrari; 

Ναι, τελικά πουλήθηκε ξανά η Ferrari και τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ που έφτασε η τιμή της μπορεί να μην πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ήταν όμως το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε φέτος στο Scottsdale και μάλιστα στην πιο hot ημέρα της δημοπρασίας, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 1.000 άτομα συνολικά. 

Ferrari F40 Competizione

Η Ferrari F40 Competizione ήταν δεδομένο και αναμενόμενο πως θα σημειώνε μια καλή τιμή. Εξάλλου μπορεί να λέμε εμείς πως δεν την θέλει κανείς, αλλά δεν παύει να είναι μια Ferrari και δη μια F40, η οποία πλέον είναι και διάσημη παγκοσμίως που σημαίνει πως έχει εξισορροπήσει κάπως την απώλεια αξιοπιστίας του πελάτη της Scuderia. Τέλος πάντων, αυτά είναι προβλήματα που απασχολούν άλλους και εμείς είμαστε εδώ για τα αυτοκίνητα. 

Scottsdale Auction 2023

Σπουδαίες πωλήσεις 

Το δεύτερο ακριβότερο αυτοκίνητο στο Scottsdale φέτος ήταν μια καταπληκτική Porsche Carrera GT, για την οποία οι προσφορές σταμάτησαν στο 1.300.000 ευρώ, ενώ ακολούθησε ένα Ford GT του 2019 που πουλήθηκε για 1.200.000 ευρώ. Μεταξύ των πωλήσεων που έγιναν για φιλανθρωπικό σκοπό ήταν ένα Ford F-150 Lightning 4×4 Super Crew Pickup, καθώς επίσης το πρώτο Hummer EV SUV Edition που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής αλλά και  το πρώτο Ford Mustang GT που βγήκε από το εργοστάσιο και έπιασε την εντυπωσιακή τιμή των 470.000 ευρώ. 

Scottsdale Auction 2023

Best of Network