Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R (+video)

H Honda αποκάλυψε το νέο Civic Type R και πριν βιαστείς να απογοητευτείς που έχασε την αγριάδα του, να ξέρεις πως είναι ταχύτερο από το προηγούμενο

Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R

H Honda αποκάλυψε το νέο Civic Type R, αλλά στην ουσία αυτό που έκανε ήταν να μας δώσει μια πρώτη γεύση αυτού με ορισμένες εικόνες και ένα video, χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της εταιρείας, αφενός λόγω του ότι το Honda Civic έχει μια μακρά ιστορία, αφετέρου διότι είχαμε χορτάσει από διάφορα teaser όπως αυτό, αλλά κυρίως αυτό

Το νέο Honda Civic Type R

Φαίνεται πιο ήπιο αλλά είναι το ταχύτερο Honda Civic Type R

Το νέο Honda Civic Type R μοιάζει πλέον πιο συνεσταλμένο, αφού έχει χάσει τα αεροδυναμικά βοηθήματα του αξέχαστου προηγούμενου μοντέλου. Δεν το λες συντηρητικό αλλά δεν έχει το εξεζητημένο παρουσιαστικό της γενιάς που μας χαιρέτησε. Η μεγάλη πίσω πτέρυγα πάντως έχει διατηρηθεί και αυτό είναι σημαντικό δεδομένου πως αποτελεί μια σημαντική αισθητική υπογραφή του Honda Civic Type-R


Ωστόσο, με στόχο την δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου Honda Civic Type R το οποίο θα ξεπερνά όλα τα προηγούμενα, ο κινητήρας VTEC (αυτή η κωδική, θερμική λέξη θα στοιχείωνει την εποχή της ηλεκτροκίνησης) Turbo 2,0 lt που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το αυτοκίνητο, βελτιώθηκε περαιτέρω για να επιτύχει υψηλότερη απόδοση και απόκριση στο ανώτατο όριο. Τουτέστιν, 320PS, αλλά αυτό είναι το μόνο που μάθαμε από τις πρώτες ανακοινώσεις. Στο ίδιο πνεύμα και το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων που ήταν το καμάρι του Type R. Α ναι, και του S 2000.

Το νέο Honda Civic Type R

Στην καμπίνα του νέου Honda Civic Type R

Στο εσωτερικό του, το νέο Honda Civic Type-R διαθέτει κόκκινα καθίσματα και επενδύσεις δαπέδου που έχουν ως στόχο να βάλουν στο κλίμα τον οδηγό και τους επιβάτες από τη στιγμή που ανοίγουν την πόρτα, καθώς και κρυφά, μαύρα εσωτερικά πάνελ που επιτρέπουν του να επικεντρωθεί στην δουλειά που έχει να κάνει, χωρίς να αισθάνεται πως το εσωτερικό του προκαλεί οπτικούς περισπασμούς.

Το νέο Honda Civic Type R


Τα μπροστινά καθίσματα είναι σχεδιασμένα για να στηρίζουν σταθερά το σώμα, ακόμα και κατά την οδήγηση σε πίστα. Επιπλέον, είναι σουέντ και αν έχεις προσπαθήσει ποτέ να οδηγήσεις γρήγορα, κατανοείς πως ο υψηλός συντελεστής τριβής μειώνει σημαντικά φαινόμενα να προσπαθείς να επαναφέρεις το σώμα σου στη σωστή θέση, έπειτα από μια γρήγορη στροφή. 
Το νέο Honda Civic Type R

Όσον αφορά τη σχεδίαση του πίνακα οργάνων, εκτός από την τυπική οθόνη, υιοθετήθηκαν σχέδια αποκλειστικής λειτουργίας +R. Έτσι έμφαση έχει δοθεί στο να μπορεί ο οδηγός να αναγνωρίζει άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της γρήγορης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης -επαναλαμβάνουμε- της οδήγησης στην πίστα.

Το πάνω μέρος του μετρητή εμφανίζει βασικές πληροφορίες, όπως τις στροφές του κινητήρα, την ένδειξη στροφών και την ένδειξη της θέσης του κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ το κάτω μέρος λειτουργεί ως οθόνη πολλαπλών πληροφοριών που μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες του οχήματος που επιλέγει ο οδηγός. Με την υιοθέτηση μιας φωτιζόμενης ένδειξης στροφών, ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες με την πλευρική όραση χωρίς να παρακολουθεί στενά τον πίνακα.

Το νέο Honda Civic Type R

Επιπλέον, μέσω της αξιοποίησης του Honda LogR, το οποίο παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις μηχανικές κινήσεις του οχήματος και τη "συμπεριφορά" που προκύπτει από τις παρεμβάσεις του οδηγού, το ολοκαίνουργιο Civic Type R θα προσφέρει στον οδηγό  αίσθηση συμμετοχικότητας. 

Το νέο Honda Civic Type R

Εκτός από το να είναι το Honda Civic Type R γρήγορο και να διεκδικεί ρεκόρ στο Nubrurgring, οι σχεδιαστές του προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα κάνει τον οδηγό να παθιάζεται με την οδήγηση του. Για το σκοπό αυτό, τουλάχιστον όπως λέει η Honda, έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση στις άμεσες αντιδράσεις του αυτοκινήτου, τόσο στο γκάζι, όσο στο τιμόνι και το 6άρι κιβώτιο, που συνυάζεται και με το πάντα ξεσηκωτικό rev matching. 

Να το πούμε κι αυτό: δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, που θα τιμά το παρελθόν κοιτώντας το μέλλον. Η στέρεη άποψη της Honda, ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, βρίσκει εφαρμογή σε όλη της τη γκάμα και, πολύ περισσότερο, στο Type R. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ξέρουμε εκ των προτέρων, πριν καν καθήσουμε στη θέση του οδηγού ότι θα είναι απίθανο. Ο "μόνος" λόγος για να το οδηγήσουμε (πόσο μεγάλο ψέμα είναι αυτό), είναι να καταλήξουμε αν είναι πολύ απίθανο, ή υπεραπίθανο. 
 

Best of Network