Αυστηρότερος και πιο δίκαιος ο νέος ΚΟΚ

Αυστηρότερο ΚΟΚ προωθεί η Κυβέρνηση για τις σοβαρές παραβάσεις και δικαιότερο καθεστώς με την αφαίρεση πινακίδων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών,Μιχάλη Παπαδόπουλο

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Με έμφαση στις παραβιάσεις στις οποίες οφείλονται τα θανατηφόρα δυστυχήματα ή τα πολύ σοβαρά ατυχήματα, θα έρθει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, υφυπουργό Μεταφορών, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Today Press, ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει αυστηρότερες ποινές για αυτές που θεωρούνται επικίνδυνες παραβάσεις, καθώς η χώρα πρέπει να κάνει μια σημαντική στροφή πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας για σοβαρές παραβάσεις εννοεί οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παραβίαση κόκκινου και άλλες τέτοιου είδους παραβάσεις που προκύπτουν από επικίνδυνη συμπεριφορά στο δρόμο και είναι πιθανό να προκαλέσουν πολύ σοβαρά ατυχήματα. "Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν γιατί στοιχίζουν ζωές και προκαλούν βαρύτατους τραυματισμούς με μεγάλο κόστος στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία", δήλωσε ο υφυπουργός. 

Αλλάζει το σκεπτικό για τις πινακίδες 

Στον νέο ΚΟΚ θα προταθεί προφανώς ένα νέο πλαίσιο που θα αφορά την αφαίρεση πινακίδων από κάποιο αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Παπαδόπουλος το έχει θίξει και σε άλλες πρόσφατες συνεντεύξεις του, έτσι στην δημόσια διαβούλευση θα υπάρχει η πρόβλεψη να μην αφαιρούνται οι πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις στις οποίες η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Το σκεπτικό είναι να μην τιμωρείται μια ολόκληρη οικογένεια από την συμπεριφορά ενός οδηγού που είναι μέλος της, ώστε το σύστημα να είναι δικαιότερο, αλλά να παραμένει αυστηρό και αποτρεπτικό για οποιαδήποτε παράβαση. 

Στην διαβούλευση θα προκύψουν και άλλες προτάσεις και σύμφωνα με τον υφυπουργό, κ. Παπαδόπουλο θα αξιολογηθούν όλες με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
 

Best of Network