Νέα Porsche 911 GT3 RS: Αναμονή μέχρι τις 17 Αυγούστου

Η Porsche ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα παρουσιάσει την νέα Porsche 911 GT3 RS, την κορυφαία της γκάμας των αυτοκινήτων της, εκτός των αγωνιστικών

Porsche 911 GT3 RS

Μια εικόνα αρκούντως εντυπωσιακή, ενός, ούτως ή άλλως, ακόμη πιο εντυπωσιακού αυτοκινήτου είναι το ιδανικότερο teaser, όταν μιλάμε για την Porsche και την ολόφρεσκια Porsche 911 GT3 RS. Αυτό μας έδωσε η Porsche ενόψει της 17ης Αυγούστου οπότε και θα παρουσιάσει επισήμως την νέα κορυφή της πυραμίδας των μοντέλων της. 

Η Porsche 911 GT3 RS είναι εμπνευσμένη από την Porsche 911 RSR και την Porsche 911 GT3 R GT και τα κυριότερα χαρακτηριστικά της, εξ όσων τουλάχιστον βλέπουμε από αυτή την μία εικόνα προς το παρόν, είναι η trademark αεροτομή με τα κινούμενα τμήματά της να υπόσχονται "τσουβάλια" κάθετης δύναμης, όπως και όπου την θέλεις και οι αεραγωγοί εμπρός από τους εμπρόσθιους τροχούς. 

"Η νέα 911 GT3 RS είναι ακόμη πιο βελτιστοποιημένη για χρήση στην πίστα από τις προκατόχους της", δήλωσε ο διευθυντής της γραμμής μοντέλων GT, Andreas Preuninger. "Ο τετράλιτρος, εξακύλινδρος κινητήρας μπόξερ, με περίπου 500PS, έχει αποδειχθεί ιδανικός για χρήση σε track days, καθώς και σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν αυτοκινητικά clubs. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εστιάσαμε κυρίως στην αεροδυναμική, και σε θέματα πλαισίου κατά την ανάπτυξη της νέας 911 GT3 RS".

Η λακωνική δήλωση του Preuninger, που συνοδεύει την φωτογραφία, μας λύνει μια σημαντική απορία, καθώς η φημολογία έλεγε πως η Porsche ήταν πιθανό να αυξήσει την χωρητικότητα του μπόξερ κινητήρα σε 4,2lt, κάτι που προφανώς δεν θα γίνει, ενώ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την ιπποδύναμη, καθώς το "περίπου 500PS" μπορεί να σημαίνει και 520PS, όπως λένε άλλες φήμες.
 

Best of Network