WRC Ράλι Πορτογαλίας: Επιστροφή Rovanpera

Την πρώτη του φετινή νίκη σημείωσε ο πρωταθλητής WRC του 2022, Kalle Rovanpera στο Ράλι Πορτογαλίας, 5ο αγώνα του πρωταθλήματος

WRC Ράλι Πορτογαλίας Pierre Loubet
WRC Ράλι Πορτογαλίας Hyundai
WRC Ράλι Πορτογαλίας Hyundai Fafe
WRC Ράλι Πορτογαλίας Kalle Rovanpera
WRC Ράλι Πορτογαλίας Ott Tanak
WRC Ράλι Πορτογαλίας Ott Tanak
WRC Ράλι Πορτογαλίας Gus Greensmith
WRC Ράλι Πορτογαλίας Olliver Solberg
WRC Ράλι Πορτογαλίας Rovanpera
WRC Ράλι Πορτογαλίας Rovanpera

Τις περσινές του εμφανίσεις θυμήθηκε ο Kalle Rovanpera με το Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid και πήρε μια επιβλητική νίκη στο χωμάτινο Ράλι Πορτογαλίας που ήταν ο 5ος αγώνας του φετινου WRC. Ο Φινλανδός σημείωσε έτσι την πρώτη του νίκη έπειτα από έξι ανεπιτυχείς προσπάθειες, καθώς είχε να κερδίσει από την Νέα Ζηλανδία πέρσι που σημαίνει πως επέστρεψε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου μετά από επτά μήνες. 


Πίσω του βρέθηκαν δύο Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Dani Sordo ο οποίος ολοκλήρωσε έναν εξαιρετικό αγώνα με κύριο χαρακτηριστικό την σταθερότητα στην κορυφή και τις ανταγωνιστικές επιδόσεις. Τρίτος ήταν ο Esapekka Lappi ο οποίος εκμεταλλεύτηκε εν πολλοίς, την πολύ καλή θέση που είχε στην εκκίνηση από την Παρασκευή. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να πλασαριστεί καλά για τις επόμενες δύο ημέρες και έτσι κατάφερε να μείνει στο βάθρο. 

WRC Ράλι Πορτογαλίας Ott Tanak

Έχασε έδαφος ο Tanak

Ο Ott Tanak με το Ford Puma της M-Sport ξεκίνησε δυναμικά, αλλά στην πορεία αντιμετώπισε προβλήματα και έχασε χρόνο και θέσεις. Κυρίως βεβαίως, έχασε κάποιους βαθμούς στο κυνήγι της κορυφής και στην προσπάθεια να μείνει κοντά στον Rovanpera. Γιατί πλέον ο πρωταθλητής είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία και η διαφορά του ανέβηκε στους 17 βαθμούς από τον Εσθονό. 

Διαβάστε Επίσης

WRC Ράλι Πορτογαλίας Hyundai Fafe

Κάπως έτσι η μέχρι τώρα όχι και τόσο επιτυχής υπεράσπιση του τίτλου φαίνεται να επιστρέφει στον σωστό δρόμο. Εξάλλου αυτός ήταν μόλις ο πρώτος από επτά συνεχόμενους χωμάτινους αγώνες και εκτός του ότι ήταν πολύ ενδιαφέρων, μας δείχνει πόσο μεγάλη και όχι εύκολη είναι η χρονιά στο υπόλοιπό της.  

WRC Ράλι Πορτογαλίας Hyundai

Πίσω από την τετράδα ολοκληρωσε ο Thierry Neuville που ήταν στην μάχη της τρίτης θέση με τον Lappi, μέχρι να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο turbo του Hyundai και μείνει πίσω. 

Εκπληκτικό WRC2 

WRC Ράλι Πορτογαλίας Gus Greensmith

Στο WRC2 ο αγώνας ήταν μάλλον πιο συναρπαστικός με όσα συνέβησαν. O Oliver Solberg έδειχνε πως είχε την ταχύτητα να επικρατήσει στην μάχη των Skoda Fabia, αλλά στο περιθώριο της ειδικής μέσα στο στάδιο το Σάββατο έκανε κάποια πανηγυρικά ντόνατ με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή ενός λεπτού. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Gus Greensmith να τεθεί επικεφαλής, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Solberg ξεκίνησε μια μανιώδη επίθεση που τον έφερε τελικά να τερματίζει δεύτερος πολύ κοντά στον Greensmith. 

WRC Ράλι Πορτογαλίας Olliver Solberg

Αναλυτικά τις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μπορείς να την δεις πατώντας, εδώ

Διαβάστε ακόμα:
 - Εκατομμυριούχος ανέβασε μια McLaren Senna GTR στον 57ο όροφο ουρανοξύστη
 - Και ο επικεφαλής της BMW κατά του νέου πλαισίου ρύπων Euro 7 και εξηγεί γιατί
 - Το ηλεκτρικό Toyota της επόμενης γενιάς μπορεί να είναι ανταγωνιστής της Taycan
 - "Έξυπνο" φανάρι ανάβει κόκκινο όταν υπερβαίνεις το όριο ταχύτητας (+video)
 - Αυτό το αυτοκίνητο είναι πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως το 2022
 - Αφιέρωμα Bentley: Τα μοντέλα που καθόρισαν την ένδοξη ιστορία της

Best of Network