WRC Κροατία: Ο Evans πήρε μια ασήμαντη νίκη

Αν και ήταν η πρώτη του σε ασφαλτινό ράλι στο WRC, ο Elfyn Evans χαρακτήρισε ασήμαντη την νίκη στο Ράλι Κροατίας, που διεξήχθη σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του Craig Breen

WRC Rally Croatia 2023 Evans Νικητής

O Elfyn Evans επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε αγώνα στο WRC, στο Ράλι Κροατίας, όπου επικράτησε σε μονομαχία με τον Ott Tanak. Ήταν η πρώτη του νίκη σε ασφάλτινο αγώνα και η τελευταία φορά που είχε γευτεί αυτή τη χαρά ήταν πίσω στο Ράλι Φινλανδίας του 2021. Τότε όμως ήταν πραγματική χαρά, γιατί αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν απλώς μια παρένθεση στο πένθιμο κλίμα στο οποίο διεξήχθη όλος ο αγώνας, στη μνήμη του αδικοχαμένου Craig Breen. 

WRC Rally Croatia 2023 Toyota Yaris

Συναισθηματική φόρτιση 

"Έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα και είναι εντυπωσιακό πόσο ασήματο μοιάζει τώρα", είπε ο συναισθηματικά φορτισμένος Evans στο τέλος της Power Stage στην οποία έχασε 1,1 δευτερόλεπτα από τον Ott Tanak για να σχηματιστεί το τελικό μέγεθος της διαφοράς των δύο σε αυτή τη μάχη, που ήταν ακριβώς 27 δευτερόλεπτα. Ήταν και οι δύο εκτός της βαθμολογούμενης πεντάδας της συγκεκριμένης ειδικής καθώς ήταν περισσότερο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι, αυτά λίγη σημασία είχαν σε αυτόν τον αγώνα. 

WRC Rally Croatia 2023 Tanak

"Μετά την συγκέντρωση του Σαββατοκύριακου, επιστρέφουμε στο κενό που αφήνει η απώλεια του φίλου μας. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μόλις περάσεις τη γραμμή του τερματισμού", συμπλήρωσε ο Βρετανός νικητής με το Toyota Yaris Rally1. 

WRC Rally Croatia 2023 Ogier

Τρίτος ο Lappi 

Απόντος του Thierry Neuville από την διεκδίκηση της νίκης, μετά το ατύχημα που είχε το Σάββατο και εγκατέλειψε ενώ βρισκόταν πρώτος, το βάρος για την Hyundai έπεσε στον Esapekka Lappi. 

Ο Φινλανδός κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για να έχουμε έτσι ένα podium με παρουσία και  των τριών εργοστασιακών ομάδων, αλλά κυρίως είχαμε ένα βάθρο στο οποίο βρέθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες με τους νικητές να κρατούν την σημαία της Ιρλανδίας. 

WRC Rally Croatia 2023 Podium

Γενικώς κανείς δεν μπορούσε να είναι καλά στον συγκεκριμένο αγώνα και ακόμη και αν προέκυψαν κάποια θετικά για το κάθε πλήρωμα ή για κάποια ομάδα, δεν ασχολήθηκαν πολλοί μαζί τους τα στελέχη τους. 

WRC Rally Croatia 2023 Lappi

Ο Kalle Rovanpera ας πούμε ξέφυγε κάπως στην βαθμολογία, από τον Neuville τερματίζοντας 4ος, ενώ πλέον ο Ogier που από νωρίς την Παρασκευή έμεινε εκτός διεκδίκησης της νίκης λόγω ποινής δεν είναι πλέον προωτοπόρος ή τουλάχιστον δεν είναι μόνος πρωτοπόρος. Ο Ogier δέχτηκε ποινή ενός λεπτού γιατί όταν ξεκίνησε και πάλι μετά από μια αλλαγή ελαστικού που είχε μέσα στην 2η ειδική του αγώνα, το πλήρωμα δεν είχε ολοκληρώσει το σφίξιμο των ζωνών, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί. 

WRC Rally Croatia 2023 Neuville

Δεύτερη νίκη Rossel στο WRC2

Στο WRC2 o Γάλλος Yohan Rossel έγινε ο πρώτος φέτος που κερδίζει δεύτερη νίκη, χάρη στην νίκη του στην Κροατία και ξέφυγε έτσι και στην βαθμολογία της κατηγορίας. Επικράτησε με το Citroen C3 Rally, των δύο Skoda Fabia RS Rally2 που τον ακολούθησαν, εκείνα του Nicolay Gryazin και του Emil Lindholm. 

WRC Rally Croatia 2023 Rossel

Επόμενος αγώνας για το WRC είναι το Ράλι Πορτογαλίας από τις 12 έως τις 14 Μαΐου. 

Εδώ μπορείς να δεις τις βαθμολογίας οδηγών και κατασκευαστών, όπως διαμορφώνονται μετά την Κροατία. 

Διάβασε ακόμη:
- O Sebastien Loeb επιστρέφει με ηλεκτρική Lancia Delta
- Δες την Maserati MC20 GT2 σε δράση στην πίστα της Monza
- Έρχεται σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Ayrton Senna

Best of Network