H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Η Formula E παρουσίασε το αναβαθμισμένο Gen3 μονοθέσιό της που πλέον είναι ταχύτερο από αντίστοιχο της F1, πιο αεροδυναμικό και τετρακίνητο.

Formula E νέο μονοθέσιο Gen3
Formula E νέο μονοθέσιο Gen3
Formula E νέο μονοθέσιο Gen3
Formula E νέο μονοθέσιο Gen3
Formula E νέο μονοθέσιο Gen3

Με αλλαγές που έχουν να κάνουν με το αμάξωμα και τα ελαστικά, καθώς και πιο αποτελεσματική χρήση της ισχύος, η Formula E παρουσίασε το αναβαθμισμένο μονοθέσιο Gen3 που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο, πριν έρθει το 2026 το μονοθέσιο Gen4, 4ης γενιάς.

Formula E νέο μονοθέσιο Gen3

Η επιτάχυνση του αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί σημαντικά με χρόνο για το 0-100 km/h 1,82 δευτερόλεπτα, ο οποίος ξεπερνά πλέον την σχετική επίδοση των σημερινών μονοθεσίων F1, ενώ οι γενικές επιδόσεις έχουν βελτιωθεί κατά περίπου δύο δευτερόλεπτα σε σχέση με έναν γύρο στο Μονακό. 

Διαβάστε Επίσης

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης, το οποίο αποτελεί μέρος του μονοθεσίου Gen3 από τότε που εμφανίστηκε, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα. Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά θα έχουμε να κάνουμε με ένα αγωνιστικό μονοθέσιο με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. 


Από το όριο των 350kW, δηλαδή σχεδόν 478 ίππων, που πρέπει να αποδίδουν τα συγκεκριμένα μονοθέσια, οι 68 θα πηγαίνουν στον εμπρός άξονα, αλλά αυτό θα επιτρέπεται μόνο στη διαδικασία των duels. Δηλαδή στις μονομαχίες των οδηγών κατά τις κατατακτήριες δοκιμές της Formula E, στην εκκίνηση του αγώνα και κατά τη διάρκεια των δύο ενεργοποιήσεων του Attack Mode που έχει δικαίωμα να κάνει κάθε οδηγός. 

Formula E νέο μονοθέσιο Gen3

Αεροδυναμικά η εμπρός πτέρυγα είναι πιο ανθεκτική όπως και τα νέα πλαϊνά πτερύγια και αυτό θα φέρει καλύτερη ροή του αέρα και λιγότερες αεροδυναμικές αντιστάσεις από τον προκάτοχό του. Μια νέα έκδοση ελαστικών της Hankook θα προσφέρει 5-10% περισσότερη πρόσφυση από ό,τι πριν, όπως ανακοινώθηκε. 

"Όλοι ξέρουμε ότι η ταχύτητα πουλάει στη δουλειά μας και αν είστε οπαδός του μηχανοκίνητου αθλητισμού αγαπάτε τα πράγματα που πηγαίνουν γρήγορα και επομένως το να έχουμε μια επίδοση1,82 δευτερολέπτων για τα 100 χλμ/ώρα, νομίζω ότι είναι ένας καταπληκτικός τίτλος για εμάς", δήλωσε ο CEO της Formula E, Jeff Dodds, στο Autosport. "Είναι εύκολο να φτιάξεις ένα πραγματικά γρήγορο αγωνιστικό αυτοκίνητο, είναι εύκολο να φτιάξεις ένα πραγματικά όμορφο αγωνιστικό αυτοκίνητο και είναι εύκολο να φτιάξεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει πολλή τεχνολογία που είναι σχετική, αλλά δεν είναι εύκολο να κάνεις και τα τρία αυτά πράγματα μαζί".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network