Η Yamaha μπαίνει στην Formula E και συνεργάζεται με όνομα έκπληξη

Ένα σπουδαίο όνομα με μεγάλη ιστορία στο παγκόσμιο motorsport επιστρέφει στους αγώνες και συγκεκριμένα στην Formula E, όπου θα συνεργαστεί με την Yamaha.

Lola Yamaha Formula E 2025
Lola Yamaha Formula E 2025
Lola Yamaha Formula E 2025
Lola Yamaha Formula E 2025
Lola Yamaha Formula E 2025
Lola Yamaha Formula E 2025
Lola Yamaha Formula E 2025
Lola Yamaha Formula E 2025

Αυτή και αν είναι συνεργασία! H Yamaha εισέρχεται στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου που είναι από μόνο του εντυπωσιακό και το κάνει σε συνεργασία με την Lola, που δημιουργεί, τουλάχιστον σε ορισμένους, ανατριχίλα λόγω της μεγάλης ιστορίας της στο motorsport

H Lola, θα επιστρέψει στις πίστες το 2025 με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E. Η βρετανική μάρκα, η οποία διέκοψε τη λειτουργία της το 2012 πριν εξαγοραστεί από τον Till Bechtolsheimer το 2022, θα κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της για την 11η σεζόν του πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθέσιων.

Lola Yamaha Formula E 2025

Πρόκειται για ένα όνομα που ήταν πανταχού παρόν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από τη δεκαετία του 1960 μέχρι και τη δεκαετία του 2000, η Lola έχει σημειώσει περισσότερες από 500 νίκες σε πρωταθλήματα στην ιστορία της σε διάφορες κατηγορίες, από τη Formula 1 μέχρι τη Formula 5000 και πιο πρόσφατα στα σπορ αυτοκίνητα. Η τελευταία προσπάθειά της στα μονοθέσια, ήταν το ατυχές πρόγραμμα της F1 που έληξε καταστροφικά χωρίς να ξεκινήσει καν αγώνα το 1997.

Lola Yamaha Formula E 2025

Τώρα θα επιστρέψει το 2025 ως κατασκευαστής και προμηθευτής ηλεκτρικών κινητήριων μονάδων για τη Formula E, και αυτή είναι η κορυφαία είδηση της χρονιάς μέχρι τώρα για εκείνους που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα η μάρκα θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της, λέει, σε τρεις τομείς τα επόμενα χρόνια: ηλεκτροκίνηση, υδρογόνο και βιώσιμα καύσιμα.

Lola Yamaha Formula E 2025

Τα σχέδια για την είσοδο στη Formula E είναι προχωρημένα, με την ανάπτυξη του νέου συστήματος κίνησης 350kW να λέγεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει, ενόψει της ένταξης στο grid την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι η πρώτη που για το νέο μονοθέσιο Gen3 Evo.

Lola Yamaha Formula E 2025

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε τη συμμετοχή μας στη Formula E", δήλωσε ο Mark Preston, Διευθυντής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Lola Cars Ltd. "Για εμάς, αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια ευκαιρία να επιστρέψει η Lola στην πίστα, είναι επίσης μια φανταστική πλατφόρμα για την τεχνολογική ανάπτυξη."

Lola Yamaha Formula E 2025

Ο Till Bechtolsheimer, Πρόεδρος της Lola Cars Ltd πρόσθεσε: "Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Yamaha Motor Company καθώς μπαίνουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E. Η επιλογή μας από έναν από τους πιο καινοτόμους κατασκευαστές ΟΕΜ στον κόσμο για να συνεργαστούμε σε ένα έργο τέτοιας σημασίας αποτελεί απόδειξη του διαμετρήματος της ομάδας που έχουμε δημιουργήσει στη Lola".

Lola Yamaha Formula E 2025

Η προσθήκη της συνεργασίας Lola-Yamaha στο grid της Formula E έρχεται την ώρα που η Nissan ανακοινώνει τη δέσμευσή της στη γενιά Gen4 της Formula E, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2030, καθώς η Formula E δίνει μάχη για να διατηρήσει τη σημασία της ανάμεσα στο ρόστερ των κατασκευαστών που περιλαμβάνει τις Maserati, Cupra, Jaguar, Porsche και DS.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Ο Heiji Maruyama, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της Yamaha Motor co., ltd. δήλωσε: "Η Yamaha Motor Company επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη διαφόρων τεχνολογιών που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα. Ως τεχνικός συνεργάτης, ελπίζουμε να αποκτήσουμε πιο προηγμένες τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας μέσω του υψηλότερου επιπέδου ηλεκτρικών αγώνων στη Formula E".

Best of Network