O Valentino Rossi θα τρέξει στο Le Mans του 2024

Πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα στο WEC θα ακολουθήσει ο Valentino Rossi το 2024 με συμμετοχή στην LMGT3 και φυσικά στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Valentino Rossi WRT WEC BMW M4 GT3

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέρνει στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων αντοχής, το WEC, η είσοδος των αυτοκινήτων της κατηγορίας GT3 στο θεσμό και η δημιουργία της LMGT3, προς αντικατάσταση της κατηγορίας LMGT που υπήρχε την τελευταία δεκαετία. 

WRT WEC BMW M4 GT3

Σε αυτην την κατηγορία θα έχουμε και την συμμετοχή του Valentino Rossi, ο οποίος μετά το "ταξίδι" του στο World GT, ήρθε τώρα η στιγμή να ανεβάσει το επίπεδο της συμμετοχής του σε αγώνες αυτοκινήτων και να βρεθεί στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. 

Valentino Rossi WRT WEC BMW M4 GT3

Ο Rossi θα είναι μέρος της αγωνιστικής τριάδας που θα οδηγεί μια από τις δύο BMW M4 GT3 της αγωνιστικής ομάδας WRT. Θα συμμετέχει με τον αριθμό 46 ασφαλώς και οι άλλοι δύο που θα βρίσκονται στο ίδιο αυτοκίνητο θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ο Rossi μέχρι τώρα συμμετείχε σε μικρότερους αγώνες GT, ενώ έχει ήδη οδηγήσει στην εμβληματική πίστα της La Sarthe, στο πλαίσιο του διπλού αγώνα "Road to Le Mans", όπου μάλιστα αναδείχθηκε και νικητής στην μια κούρσα. Τώρα όμως θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στον 24ωρο αγώνα, πράγμα σπουδαίο, όπως εξάλλου και οι υπόλοιποι αγώνες του WEC. 

WRT WEC BMW M4 GT3

Η ομάδα WRT εκτός από την BMW M4 GT3 του Valentino Rossi θα έχει άλλο ένα αυτοκίνητο με τον αριθμό 31, όπου δύο άγνωστοι ακόμη οδηγοί θα πλαισιώσουν τον Augusto Farfus, καθώς φυσικά και δύο BMW M Hybrid V8 με τους αριθμούς 15 και 20 στα οποία θα βρίσκονται σίγουρα οι Dries Vathoor και Sheldon van der Linde. 

Augusto Farfus WRT WEC BMW M4 GT3

O Ιταλός θρύλος και 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με μοτοσυκλέτες δήλωσε, "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο FIA WEC. Είναι το επόμενο βήμα για μένα να συμμετάσχω σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά να αγωνιστώ ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι ήδη εξοικειωμένος με το αυτοκίνητο μετά τη φετινή σεζόν, αλλά η μορφή με τρεις οδηγούς από τρεις διαφορετικές κατηγορίες επιδόσεων θα είναι καινούργια για μένα. Συνολικά, πιστεύω ότι θα είμαστε σε πολύ καλή θέση".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network