Το Tesla Model S Plaid κατέρριψε ρεκόρ πίστας κατά λάθος

Το Tesla Model S Plaid κατέχει πλέον το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην πίστα του Willow Springs χωρίς καν να προσπαθήσει να το καταρρίψει

Tesla Model S Plaid Pikes Peak Willow Springs Record

Στο φετινό Pikes Peak θα συμμετέχουν πολλοί και διάφοροι όπως σε έχουμε ενημερώσει, με ξεχωριστά μάλιστα αυτοκίνητα. Όπως και πέρσι θα δώσει το παρόν και η εταιρεία Unplugged Perfromance που εξειδικεύεται στα Tesla. Στις πρόσφατες δοκιμές του αγωνιστικού Tesla Model S Plaid το αυτοκίνητο κατέρριψε ένα σπουδαίο ρεκόρ και το έκανε χωρίς καν να το προσπαθήσει. 

Tesla Model S Plaid Pikes Peak Willow Springs Record

Ο κύριος σκοπός της δοκιμής ήταν φυσικά να γίνουν οι τελικές ρυθμίσεις για τον "Αγώνα προς τα σύννεφα", ωστόσο στον τρίτο γρήγορο γύρο οι άνθρωποι της ομάδας διαπίστωσαν πως το χρονόμετρο είχε σταματήσει στο 1:20.03. Αυτό σήμαινε αυτομάτως πως είχαμε ένα νέο ρεκόρ για την πίστα του Willow Spings, μια από τις πιο γραφικές και απαιτητικές κανονικές πίστες των ΗΠΑ, καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν από μια Porsche 911 GT2 RS (991) που είχε σημειώσει χρόνο στο 1:21.08. 

Διαβάστε Επίσης

Μια δυνατή συμμετοχή για φέτος 

Οδηγός στο Tesla Model S Plaid ήταν ο Craig Coker, δοκιμαστής της ομάδας γιατί στον αγώνα του Pikes Peak θα τρέξει ο Randy Pobst. Φέτος η Unplugged Performance θα συμμετέχει με ένα Model S Plaid και όχι με δύο όπως πέρσι. Στον αγώνα του 2022 οι οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες που είναι πάντα περίεργες και με την οθόνη του Tesla που δεν τους επέτρεπε να κάνουν γρήγορα προσαρμογές στις ρυθμίσεις του εξαερισμού και του κλιματισμού στην καμπίνα. 


Φέτος η ομάδα λέει πως έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα και πως το Model S Plaid θα είναι κατά πολύ πιο έτοιμο για να σημειώσει έναν καλό χρόνο, μέσα στους στόχους που έχουν θέσει από την Unplugged Performance. 

Είναι πολλά τα G 

Στο Willow Springs πάντως ο Coker μας παρουσίασε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τις δυνατότητες του Tesla. Δέχτηκε δυνάμεις που κατά διαστήματα ξεπερνούσαν και τα 2 G στις αλλαγές πορείας και στις επιβραδύνσεις, ενώ η διαθέσιμη ισχύς του Model S Plaid ξεπερνούσε τους 700 ίππους, όταν επιτάχυνε. Στην ευθεία κινήθηκε μέχρι και με 240 km/h και εκεί ήταν που αυξήθηκε δραματικά και το battery threshold που είναι η καταπόνηση της μπαταρίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network