Ferrari 499P: Ντεμπούτο στο WEC με pole position

Η Ferrari επικράτησε στην μονομαχία με την Toyota για την πρώτη pole position του φετινού WEC που ξεκινά με τα 1.000 μίλια στο Sebring

WEC Sebring Ferrari 499P

Από την Αμερική και το Sebring ξεκινά το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το οποίο γνωρίζουμε σαν WEC και το οποίο φέτος χάρη στις ζαλιστικές συμμετοχές του, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Και με το καλημέρα φαίνεται πως υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό. Η Ferrari 499P το LMH Hypercar από το Maranello κατέκτησε την πρώτη φετινή pole position ενόψει της πρεμιέρας στα 1.000 μίλια του Sebring.

WEC Sebring Ferrari 499P

Αυτό είναι το ένα σκέλος της επιτυχίας του μονοθεσίου με τον αριθμό 50 που οδηγούν οι Antonio Fuoco, Miguel Molina και Nicklas Nielsen, γιατί το άλλο είναι πως στον δρόμο για αυτή την πρωτιά στην εκκίνηση, επικράτησαν του μονοθεσίου της τεσσάρων συνεχόμενων ετών, πρωταθλήτριας σε οδηγούς και κατασκευαστές, Toyota.

Από τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση θα ξεκινήσουν σήμερα τα ξημερώματα (στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, ξεκινά ο αγώνας) οι Sebastien Buemi, Brendon Hartley και Ryo Hirakawa, οι πρωταθλητές δηλαδή του 2022 και τους ακολούθησαν οι άλλοι οδηγοί της Toyota, Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez. 

WEC Sebring Toyota GR010

Χάρη στην τέταρτη θέση της δεύτερης Ferrari 499P η Scuderia έδειξε πως ήταν καλά προετοιμασμένη για τις κατατακτήριες και μένει να δείξει πως είναι το ίδιο αποτελεσματική και  σε ρυθμούς αγώνα, ο οποίος έχει συνολική διάρκεια 8 ωρών και είναι πολύ πιο περίπλοκος σε στρατηγική και διαχείριση ακόμη και από ένα Grand Prix της Formula 1

WEC Sebring Porsche 963

Xαμηλά η Porsche, πιο πίσω η Peugeot 

Οι δύο Porsche 963 βρέθηκαν στις θέσεις 6 και 7 με εκείνη του Kevin Estre να προηγείται αυτής του Fred Makowiecki, ενώ ανάμεσα σε αυτές και την Ferrari του Alessandro Pier Guidi βρέθηκε, στην 5η θέση η Cadillac του Earl Bamber. Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση των δύο Peugeot 9X8 που έμειναν να ξεκινούν τον αγώνα από τις θέσεις 8 και 9, αλλά ψυχραιμία γιατί μιλάμε για αγώνα αντοχής. Ποτέ δεν ξέρεις. 

WEC Sebring Ferrari 488 GTE

Pole position για τις Iron Dames 

Στις άλλες κλάσεις η πρωτιά στην εκκίνηση της LMP2 πήγε στην United Autosports, της ομάδας που ιδιοκτήτης είναι ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown με οδηγούς τους Joshua Pierson, Tom Blomqvist και Oliver Jarvis. Στα GT οι Sarah Bovy, Michele Gatting και Rahel Frey, οι Iron Dames δηλαδή γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο τον μήνα της γυναίκας και  σημείωσαν μια ακόμη επιτυχία, μαζί με τον ταχύτερο χρόνο που τους έδωσε την pole position.   

Best of Network