Οι υπέροχες γυναίκες του motorsport λέγονται Iron Dames

Στα πρόσωπα 4 οδηγών και μιας αμιγώς γυναικείας ομάδας εκφράζεται το πιο δημοφιλές σκέλος του Women In Motorsport. Είναι οι Iron Dames που εδώ και μερικά χρόνια πρωταγωνιστούν στο ανδροκρατούμενο motorsport

Irona Dames

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που ξεχωρίζουν στο motorsport και είναι οι Iron Dames. Σίγουρα στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αυτές οι γυναίκες γιορτάζουν -αλλά γιορτάζουν πολύ συχνότερα από τη Γιορτή της Γυναίκας χάρη στις επιτυχίες τους στους αγώνες. Είναι υπέροχες και δυναμικές και αξίζει να τις γνωρίσουμε καλύτερα. 

Οι γυναίκες και η ροζ Lamborghini

Μια ροζ Lamborghini Huracan EVO GT3 είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχώριζε εντυπωσιακά μεταξύ των 96 αγωνιστικών αυτοκινήτων που συμμετείχαν στο φετινό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της Daytona και τον 24ωρο αγώνα με τον οποίο ξεκίνησε το φτινό IMSA. Ξεχωρίζει λόγω χρώματος όταν παρακολουθείς τον αγώνα, αλλά υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι, όταν ενδιαφερθείς λίγο περισσότερο. 

Daytona 24 2023 Iron Dames

Είναι η Lamborghini της ομάδας Iron Dames, με πλήρωμα 4 γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο 24ωρο αγώνα, έχοντας όμως δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά τους τα προηγούμενα χρόνια σε αγώνες κυρίως στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια προέρχονταν από μια σπουδαία νίκη στον 24ωρο αγώνα του Spa το 2022 στην κατηγορία τους, που ήταν και η πρώτη που πέτυχε ποτέ αμιγώς γυναικείο πλήρωμα. 

Στην Φλόριντα φέτος, μπορεί να μην κατάφεραν να εντυπωσιάσουν αλλά είχαν και πολύ υψηλό ανταγωνισμό, ενώ είχαν και νέο αυτοκίνητο. 

Ποιες είναι οι γυναίκες Iron Dames 

Οι γυναίκες του motorsport που είδαμε φέτος στον 24ωρο αγώνα, είναι όλες τους λιγότερο ή περισσότερο μεγάλα ονόματα των αγώνων GT και το γεγονός πως υποστηρίζονται από μια ομάδα με μέλη μόνο γυναίκες, από την Deborah Mayer που ίδρυσε την ομάδα, μέχρι τις μηχανικούς και τις γραμματείς στις εγκαταστάσεις, κάνει ακόμη πιο σπουδαία την προσπάθειά τους. Όσον αφορά τις οδηγούς, η 36χρονη Rahel Frey είναι η πιο έμπειρη και  η πιο επιτυχημένη της ομάδας, με εμφανίσεις σε 24ωρους αγώνες εδώ και αρκετά χρόνια και με παρουσίες στο βάθρο από την Formula Renault που ξεκίνησε την καριέρα της το 2004, μέχρι και νίκη στον 24ωρο του Nurburgring.

Daytona 24 2023 Iron Dames Rahel Frey

H Sarah Bovy είναι 33 ετών από το Βέλγιο, ξεκίνησε τους αγώνες το 2005. Επικεντρώθηκε νωρίς στους αγώνες Τουρισμού και πέρασε γρήγορα στα GT. Συμμετείχε στα ενιαία της Lamborghini και από εκεί μεταπήδησε στους αγώνες αντοχής, όπου ώς μέλος της Iron Lynx έφτασε μέχρι την τρίτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα του European Le Mans. 

Daytona 24 2023 Iron Dames Sarah Bovy

Η Michelle Gatting, είναι 29 ετών από την Δανία. Γαλουχήθηκε στο υψηλής παιδείας motorsport της Δανίας και όταν βγήκε από τη χώρα εντυπωσίασε συμμετέχοντας στα Ferrari Races με τις 488 GT3, όπου κέρδιζε τους άνδρες που αντιμετώπιζε και ήταν ταχύτερη όλων. 

Daytona 24 2023 Iron Dames Michelle Gatting

Στο ίδιο μοτίβο προχωρά η καριέρα και της βενιαμίν της ομάδας, Doriane Pin. H 19χρονη Γαλλίδα κέρδισε στα 17 της, το Ferrari Trofeo, επικράτησε και στο Ferrari Mondiali του 2021 και από πέρσι είναι μέλος της αμιγώς γυναικείας ομάδας με πολλές προσδοκίες για το μέλλον. 

Daytona 24 2023 Iron Dames Doriane Pin

 

Best of Network