Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Genesis λέγεται Neolun

Μπορεί να είναι προς το παρόν ένα ακόμα δείγμα του δοκιμαστικού σωλήνα της κορεατικής Genesis όμως εφοδιάζεται με τεχνολογικά χαρακτηριστικά που εν ευθέτω χρόνο θα ενσωματωθούν και σε άλλα μοντέλα του πολυτελούς brand της Hyundai.

Genesis Neolun Concept

H Genesis αποτελεί το premium brand του ομίλου Hyundai και το Neolun είναι το πρώτο μεγάλο και ηλεκτρικό SUV της εταιρείας που παρουσιάστηκε πρόσφατα ως concept car. Το όνομα προέρχεται από το ελληνικό "neo" και το λατινικό "luna", που σημαίνει φεγγάρι.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα οικογενειακό SUV μηδενικών ρύπων που ενσωματώνει προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνολογίας τελευταίας εσοδείας.

"Το Neolun Concept είναι εμπνευσμένο από τα εμβληματικά πορσελάνινα βάζα της Κορέας σε σχήμα φεγγαριού", δήλωσε ο Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer της Genesis για να συμπληρώσει: "Είναι η επιτομή του διαχρονικού σχεδιασμού και της εκλεπτυσμένης δεξιοτεχνίας".

Genesis Neolun Concept

Γενικώς, η εικόνα του Genesis Neolun Concept περιστρέφεται γύρω από την αρχή του "αναγωγικού σχεδιασμού" όπου χαρακτηρίζεται από καθαρές, εκλεπτυσμένες γραμμές που εξαλείφουν κάθε περιττή λεπτομέρεια.

Διαβάστε Επίσης

Το πιο εμφανές εξωτερικό χαρακτηριστικό είναι οι αντίθετα ανοιγόμενες θύρες του αμαξώματος, χωρίς κολώνες B που συνδέουν το αμάξωμα και την οροφή του οχήματος.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές δομές οχημάτων, αυτή η διάταξη παρέχει έναν πολύ πιο ανοιχτό εσωτερικό χώρο και μεγιστοποιεί την άνετη πρόσβαση των επιβατών.

Genesis Neolun Concept

Υπάρχουν επίσης ηλεκτρικά πλαϊνά σκαλοπάτια που αναπτύσσονται αυτόματα όταν ανοίγουν οι πόρτες, διευκολύνοντας τους επιβάτες να μπαινοβγαίνουν στο όχημα.

Όταν οι πόρτες κλείσουν, τα πλαϊνά σκαλοπάτια αποσύρονται, ώστε να διατηρείται η απρόσκοπτη εξωτερική σχεδίαση αλλά και για αεροδυναμικούς λόγους.

Genesis Neolun Concept

Θέρμανση τύπου "ondol"

Εμπνευσμένο από το παραδοσιακό "ondol" της Κορέας – είναι μια μέθοδος επιδαπέδιας θέρμανσης – το εσωτερικό του πειραματικού Neolun εκτός από ευρύχωρο είναι και χρηστικό.

Το συγκεκριμένο σύστημα θέρμανσης χρησιμοποιεί την ακτινοβολία μέσω θερμαντικών μεμβρανών που διατρέχουν το ταμπλό, τα καθίσματα, τα εσωτερικά των θυρών και το δάπεδο για άμεση και πιο ομοιόμορφη θερμοκρασία.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα της καμπίνας του μοντέλου είναι τα περιστρεφόμενα κατά 180 μοίρες μπροστινά καθίσματα καθώς και η κινούμενη κεντρική οθόνη που κρύβεται σε ειδικό χώρο μέσα στο ταμπλό όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Genesis Neolun Concept

Εξαιρετικά είναι και τα υλικά επενδύσεων. Βίνταζ δέρμα που έχει βαφτεί φυσικά με οργανικές χρωστικές ουσίες, αλλά και το σκουρόχρωμο δάπεδο από πραγματικό ξύλο, δημιουργούν μια χαλαρωτική διάθεση για τους επιβάτες.

Τέλος, το ηχοσύστημα του Genesis Neolun Concept διαθέτει μια προηγμένη αρχιτεκτονική που τοποθετεί βέλτιστα τα τουίτερ, τα ηχεία μεσαίων συχνοτήτων, τα γούφερ και τα υπογούφερ για μια καθηλωτική ηχητική εμπειρία. Κάθε ηχείο είναι ειδικά τοποθετημένο ώστε να δημιουργεί μια αίσθηση από αίθουσα συναυλιών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network