Το Genesis X Convertible εντυπωσίασε στο Los Angeles

Στην έκθεση του Los Angeles Auto Show έκανε μεγάλη εμφάνιση το πρωτότυπο Genesis X Convertible και αξίζει να πάθουμε περισσότερα για το ανοιχτό ηλεκτρικό

Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible
Genesis X Convertible

Είναι 16 Νοεμβρίου και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όλοι μιλάνε για το ηλεκτρικό πρωτότυπο Genesis X Convertible και το Lucid Gravity, την ίδια στιγμή που γενικά σε όλες τις πλευρές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού ασχολούνται με το νέο Toyota Prius -όμως δεν είναι το νέο plug-in της Toyota το θέμα μας. Είναι το πολυτέλες ηλεκτρικό πρωτότυπο της Genesis -που ανήκει στην Hyundai. 

Genesis X Convertible

Ανοιχτή οροφή και τέσσερις επιβάτες

Το θέμα είναι η αποκάλυψη ενός concept με ανοιχτή οροφή για τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος ήταν μια φυσική επιλογή, καθώς η Καλιφόρνια ηγείται στις ΗΠΑ στην υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων και το εύκρατο κλίμα της επιτρέπει την απόλαυση της μορφής του μετατρέψιμου οχήματος όλο το χρόνο.

"Η Genesis ξεκίνησε τη ζωή της παράγοντας σεντάν που απευθύνονταν κυρίως σε επαγγελματίες χρήστες. Δημιουργώντας ένα νέο, διαφοροποιημένο σχεδιαστικό DNA, αυξήσαμε σταδιακά τη συναισθηματική απήχηση εφαρμόζοντας αυτό το DNA στην τυπολογία των SUV. Τώρα, τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης μας έδωσαν το τέλειο σενάριο για να απολαμβάνουμε τη φύση και ώθησαν τη μάρκα να δημιουργήσει οχήματα με ακόμη μεγαλύτερη συναισθηματική απήχηση", δήλωσε ο Chief Creative Officer, Luc Donckerwolke.

Genesis X Convertible

Η τριλογία των ηλεκτρικών πρωτότυπων Genesis

Η γενεαλογία του X Convertible concept μπορεί να αναχθεί στο X Concept, ένα δίθυρο grand tourer που παρουσίαζε τη σχεδιαστική γλώσσα "Athletic Elegance" της Genesis. Το X Speedium Coupe concept, το δεύτερο αυτοκίνητο της τριλογίας, παρουσίασε την χαρακτηριστική Athletic Elegance της μάρκας με έναν ακόμα πιο προοδευτικό τρόπο. Παρουσίασε επίσης μια εξέλιξη της γρίλιας Genesis Crest, η οποία εξελίχθηκε σε μια υπογραφή φωτισμού για να υποδηλώνει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το X Convertible concept ανεβάζει την ιδέα του X Speedium Coupe concept ακόμα πιο ψηλά στη συναισθηματική κλίμακα.

Genesis X Convertible

Τώρα η τριλογία των πρωτότυπων αυτοκινήτων κλείνει με το Genesis X Convertible concept, το οποίο υλοποιεί τη σχεδιαστική γλώσσα Athletic Elegance της μάρκας στην πιο αγνή της μορφή. 

Genesis X Convertible

Το Genesis X Convertible concept μοιράζεται την αρχιτεκτονική του και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με το X Concept το 2021 και το X Speedium Coupe concept το 2022, σε συνδυασμό με την αναδιπλούμενη σκληρή οροφή του -που ενσωματώνει διαφανείς επιφάνειες πάνω από τους μπροστινούς επιβάτες για να προσφέρει μια ανοιχτή αίσθηση ακόμα και όταν είναι κλειστή.

Genesis X Convertible

Το μακρύ καπό του Genesis X Convertible concept, η κοντή μπροστινή προεξοχή και το μακρύ μεταξόνιο τραβούν προς τα πίσω, προς το μακρύ "κατάστρωμα". Η παραβολική γραμμή με αντιπλευρική κλίση τονίζει το προφίλ.

Genesis X Convertible

Τα χαρακτηριστικά τετράγωνα φώτα -από τα οποία προέρχεται η γραφική ταυτότητα Two-Line της Genesis- είναι επίσης παρόντα στο X Convertible concept. Όπως και στο X Speedium Coupe concept, αυτή η γραφική ταυτότητα ενσωματώνει τη νέα όψη EV και αποτελεί μια αφηρημένη μορφή της γρίλιας Crest. Η λειτουργία ψύξης του συστήματος κίνησης και των μπαταριών έχει μεταφερθεί σε χαμηλότερα ανοίγματα στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Οι κορεατικές αισθητικές αποχρώσεις

Το εσωτερικό του πρωτότυπου X Convertible διαθέτει μια οδηγοκεντρική ασύμμετρη διάταξη τεσσάρων θέσεων -ένα σταθερό θέμα σε όλα τα πρόσφατα πρωτότυπα αυτοκίνητα της Genesis. Ο πίνακας οργάνων ενσωματώνεται με την κεντρική κονσόλα και κουκουλώνει το κόκπιτ του οδηγού.

Genesis X Convertible

Εμπνευσμένο εν μέρει από την παραδοσιακή κορεατική αρχιτεκτονική της οροφής -ένα νεύμα τόσο στην καταγωγή της μάρκας όσο και στην πιο σημαντική πτυχή των cabrio-, το εσωτερικό διαθέτει τα χρώματα Giwa Navy και Dancheong Orange, τα οποία προσδίδουν στην καμπίνα μια μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση.

Genesis X Convertible

Το κύριο χρώμα του εσωτερικού είναι το Giwa Navy -το οποίο πήρε το όνομά του από το "Giwa", τα κεραμίδια οροφής στα κορεατικά σπίτια. Κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμο μάλλινο ύφασμα, το υφασμάτινο, υφασμάτινο γραφικό μαξιλαράκι τυλίγεται γύρω από την καμπίνα, σε αντίθεση με τις λείες και κομψές δερμάτινες επιφάνειες των καθισμάτων.

Genesis X Convertible

Εν τω μεταξύ, το πορτοκαλί Dancheong -που πήρε το όνομά του από τους παραδοσιακούς διακοσμητικούς χρωματισμούς στα παραδοσιακά κορεατικά ξύλινα κτίρια- χρησιμεύει ως ένα τολμηρό χρώμα προφοράς, που περιβάλλει την καμπίνα με ένα μοτίβο δύο γραμμών και εμφανίζεται στις ραφές των καθισμάτων και του υφάσματος.

Best of Network