Το ΚIA EV6 ανανεώνεται και θα είναι κάπως έτσι

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover ανανεώνεται στα μισά του κύκλου ζωής του, ώστε να ευθυγραμμιστεί με την υπόλοιπη γκάμα της ΚΙΑ.

Kia EV6 MY2025

Η Kia είναι έτοιμη να παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του crossover EV6, 3 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην αγορά. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έκανε μόλις την πρώτη του εμφάνιση σε ένα αποκαλυπτικό teaser, λίγο πριν από την επίσημη παρουσίασή του, που αναμένεται να γίνει στην Κορέα αργότερα μέσα στον μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Το ανανεωμένο Kia EV6 ακολουθεί το στενά συγγενικό Hyundai Ioniq 5, το οποίο δέχτηκε facelift νωρίτερα φέτος, ενώ το πιο premium Genesis GV60, επίσης βασισμένο στην αρχιτεκτονική E-GMP, αναμένεται και αυτό να ανανεωθεί σύντομα.

Το Kia EV6 MY2025 θα υιοθετήσει την εξελιγμένη στιλιστική γλώσσα της μάρκας, εναρμονιζόμενο περισσότερο με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι τα εντελώς νέα φωτιστικά σώματα μπροστά με λεπτότερα γραφικά LED που του δίνουν μια ακόμη πιο μοντέρνα εμφάνιση. Επιπλέον, ο επανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας, δημιουργεί ένα ισχυρότερο τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Kia EV6 MY2025

Οι αλλαγές είναι πιο διακριτικές στο πίσω μέρος, αν και οι σχεδιαστές της Kia βελτίωσαν τα γραφικά των πίσω φώτων LED, που δείχνουν πολύ πιο καθαρά χωρίς τα κάθετα στοιχεία. Περιμένουμε επίσης έναν ελαφρώς αλλαγμένο πίσω προφυλακτήρα και νέας σχεδίασης ζάντες.

Θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία

Η Kia δεν έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες του εσωτερικού, αλλά το facelift πιθανότατα θα φέρει ένα ανανεωμένο σύστημα infotainment, νέο τιμόνι και νέες επιλογές χρωμάτων και επενδύσεων. Είναι επίσης αρκετά ασφαλές να πούμε πως το EV6 θα αναβαθμιστεί με πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και την τελευταία λέξη της συνδεσιμότητας.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το EV6 αναμένεται να εφοδιάζεται με τη νέα μπαταρία 84 kWh που είδαμε και στο Hyundai Ioniq 5 MY2025, και η οποία θα αντικαταστήσει την τρέχουσα μονάδα των 77,4 kWh. Αν κρίνουμε από τη Hyundai, η μεγαλύτερη χωρητικότητα θα επιφέρει μια μικρή βελτίωση στην αυτονομία.

Διαβάστε Επίσης

Βελτιώσεις στη ρύθμιση του πλαισίου

Επιπλέον, οι μηχανικοί της Kia ενδέχεται να τροποποιήσουν τη ρύθμιση του πλαισίου, στοχεύοντας σε μια πιο ραφιναρισμένη οδική συμπεριφορά, διατηρώντας παράλληλα τον σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου. Οι επιλογές μετάδοσης κίνησης με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες θα μεταφερθούν αυτούσιες, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας έκδοσης GT.

Η Kia επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το facelift EV6 θα κυκλοφορήσει το 2ο τρίμηνο του 2024, ενώ το EV6 GT θα ακολουθήσει προς τα τέλη του χρόνου. Αναμένουμε ότι το μοντέλο θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κορέα, πριν έρθει στην αγορά της Ευρώπης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network