Ο CEO της KIA αποκάλυψε πότε έρχεται το EV9 GT

Τελικά θα υπάρξει Kia EV9 σε έκδοση GT και ο επικεφαλής της κορεατικής φίρμας αποκάλυψε πότε θα το δούμε στην αγορά.

Kia EV9

Πρόσφατα η ΚΙΑ παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024, κάτι που λογικά δεν σε αφορά ιδιαίτερα, εκτός κι αν τυχαίνει να είσαι μέτοχος της εταιρείας. Εκείνο όμως που μάλλον σε αφορά, είναι πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο CEO της εταιρείας, Ho Sung Song, αναφέρθηκε στο προϊοντικό πλάνο της ΚΙΑ για το προσεχές μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Στο οποίο περιλαμβάνεται ένα ακόμη μοντέλο που θα αποκτήσει έκδοση GT και αυτό είναι το EV9. Η κορυφαία έκδοση του πολυτελούς SUV, θα κάνει την εμφάνισή της τον Ιανουάριο του 2025 και σύμφωνα με τα λόγια του Song, θα έχει "τεράστια ισχύ” από μια αναβαθμισμένη διάταξη διπλού κινητήρα.

Θα είναι οι κινητήρες του EV6 GT;

Ωστόσο απέφυγε να διευκρινήσει αν θα πρόκειται για το ίδιο σύστημα κίνησης των 585 ίππων που τοποθετείται στο EV6 GT. Βέβαια η αναφορά σε "τεράστια ισχύ" ειδικά με τα όσα έχουμε δει στην κατηγορία των ηλεκτρικών, δεν ανταποκρίνεται ακριβώς σε τέτοια επίπεδα, οπότε καλό θα είναι να περιμένουμε. Επίσης, αν και δεν αποκάλυψε συγκεκριμένο νούμερο, ο επικεφαλής της KIA ανέφερε πως η επιτάχυνση 0-100 km/h του EV9 GT θα έρχεται σε 4 δευτερόλεπτα.

KIA EV9 GT announcement

Πρόκειται για εντυπωσιακή επίδοση, αν σκεφτείς πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με βάρος κοντά στους 3 τόνους. Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή, η κορυφαία έκδοση του μοντέλου έχει απόδοση 380 ίππων. Το ερώτημα που προκύπτει πλέον, αφορά στον τύπο της μπαταρίας της έκδοσης GT, καθώς αν η KIA δεν την εφοδιάσει με μπαταρία διαφορετικής χημικής σύνθεσης, λογικά θα υπάρχει σημαντική απώλεια σε επίπεδο αυτονομίας.

Εκδόσεις GT στο σύνολο της γκάμας

Διαβάστε Επίσης

Από αυτό που έχουμε διακρίνει μέχρι σήμερα στην κατηγορία των ηλεκτρικών, οι εκδόσεις με επιπλέον ισχύ, είναι συνήθως εκείνες με την μικρότερη αυτονομία. Σε κάθε περίπτωση, το EV9 GT εκτός από ισχυρότερο, θα περιλαμβάνει διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτηση και αναβαθμισμένα φρένα.

Η ΚΙΑ έχει δηλώσει εδώ και καιρό, πως οι εκδόσεις GT θα αποτελούν βασικό στοιχείο στη γκάμα των μοντέλων της. Πρόσφατα παρουσίασε στην Κίνα το EV5 GT, ενώ μια ανανεωμένη έκδοση του EV6 GT αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά προς τα τέλη του έτους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network