Το Cupra Born VZ είναι η έκδοση που περίμενες

Πιο ισχυρή και με τροποποιημένη ανάρτηση, αυτή είναι η ταχύτερη έκδοση του ηλεκτρικού hatchback της Cupra.

Cupra Born VZ
Cupra Born VZ
Cupra Born VZ
Cupra Born VZ
Cupra Born VZ
Cupra Born VZ
Cupra Born VZ
Cupra Born VZ
Cupra Born VZ
Cupra Born VZ

Αυτό είναι το Born VZ, η ταχύτερη, πιο ισχυρή έκδοση του ηλεκτρικού hatchback συμπαγών διαστάσεων της Cupra μέχρι σήμερα. Μαζί με μια σημαντική ώθηση στην ισχύ, φέρνει αλλαγές και στα υπόλοιπα μηχανικά του μέρη. Αλλά αρχικά, ας μιλήσουμε για δύναμη.

Η Cupra μας ενημερώνει πως ενίσχυσε την απόδοση του ηλεκτρικού μοντέλου της από 231 σε 326 ίππους, αύξησε τη ροπή στο εντυπωσιακό νούμερο των 545 Nm και ανέβασε την τελική ταχύτητα στα 200 km/h. Ως εκ τούτου, το VZ επιτυγχάνει χρόνο 0-100 km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα, έχοντας μετατραπεί σε ένα καθαρόαιμο hot hatch.

Cupra Born VZ

Αναμενόμενα, υπήρξαν τροποποιήσεις και στο πλαίσιο ώστε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της επιπλέον δύναμης. Υπάρχουν νέες, πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές δοκοί, νέα αμορτισέρ και ελατήρια εμπρός-πίσω. Αυτές οι αλλαγές έχουν συνδυαστεί με σπορ ρυθμίσεις στο τιμόνι και πιο δυνατά φρένα. Αποτέλεσμα; Καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, όπως μας πληροφορεί η Cupra.

Προς απόδειξη των πιο σπορ χαρακτηριστικών του εξωτερικά, το Born VZ φοράει ελαστικά υψηλών επιδόσεων και μεγαλύτερες ζάντες 20 ιντσών, διακοσμημένες με στιλιστικά στοιχεία VZ και προαιρετικά ένθετα 3D σε χρυσαφί χρώμα. Είναι επίσης αποκλειστικά βαμμένο σε χρώμα πράσινο Dark Forest - ή προαιρετικό Midnight Black.

Πιο σπορ εσωτερικό

Cupra Born VZ

Το εσωτερικό υποστηρίζει επίσης τον σπορ χαρακτήρα. Τα μπάκετ καθίσματα, όμοια με εκείνα του Formentor VZ5 και του Leon VZ Cup, είναι στάνταρ. Και μιλώντας για καθίσματα, υπάρχουν πέντε στο Born VZ. Το αν αυτό επηρεάζει αρνητικά την ευρυχωρία των πίσω καθισμάτων μένει να φανεί, όμως τουλάχιστον η αίσθηση ευρυχωρίας, ενισχύεται από μια μεγάλη γυάλινη ηλιοροφή. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες συνεπάγονται πάντα μια καλύτερη αίσθηση άνεσης, ακόμα κι αν δεν υπάρχει.

Στο κόκπιτ, το Born VZ διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,9 ιντσών, με φωτιζόμενη μπάρα αφής για τον κλιματισμό και την ένταση του ήχου, προσφέροντας προαιρετικά το ηχοσύστημα Sennheiser με 10 ηχεία. Υπάρχει επίσης τεχνολογία έξυπνου φωτισμού όπου οριζόντιες λυχνίες LED περιμετρικά του ταμπλό παρέχουν οπτικές ειδοποιήσεις σε συνδυασμό με τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού. Η Cupra αναφέρει σχετικά: "Μην μπερδεύεστε, δεν πρόκειται για φωτισμό περιβάλλοντος, αλλά για μια νέα διάσταση στην επικοινωνία ανθρώπου/μηχανής”. Καταλάβαμε.

Cupra Born VZ

Υπάρχουν επίσης paddles για την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και η Cupra εκτιμά ότι όλες αυτές οι επιπλέον επιδόσεις "δεν επιτυγχάνονται θυσιάζοντας την απόδοση". Η ωφέλιμη χωρητικότητα της μπαταρίας έχει αυξηθεί από 77kWh σε 79kWh (από τις 82kWh συνολικά). Η εργοστασιακή αυτονομία ανέρχεται στα 570 χιλιόμετρα.

Όπως και το συμβατικό Born, έτσι και το VZ μπορεί να φορτίσει με μέγιστο ρυθμό 170kW, συνθήκη που θα του επιτρέψει να φτάσει από το 10-80% σε περίπου μισή ώρα. Το Born VZ αναμένεται να έρθει στην αγορά το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network