Όλοι περιμένουν το νέο ηλεκτρικό SUV Lucid Gravity-πότε παρουσιάζεται

Το δεύτερο μοντέλο της Lucid, το ηλεκτρικό SUV Gravity, θα κάνει ντεμπούτο στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

Lucid Gravity teaser

Είναι επίσημο. Το Lucid Gravity θα κάνει το ντεμπούτο του στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, στις 16 Νοεμβρίου 2023. Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV, το οποίο αναμένεται να τονώσει σημαντικά τις πωλήσεις της Lucid, καθώς αυτή τη στιγμή, διαθέτει μόνο ένα μοντέλο στη γκάμα της, το ηλεκτρικό sedan Air.

Διαβάστε Επίσης

Όπως ίσως θα έχεις παρατηρήσει, η στρατηγική της Lucid στην ονοματοδοσία των μοντέλων της, είναι να αναφέρεται στις δυνάμεις της φύσης. Η εικόνα teaser που ακολουθεί την ανακοίνωση παρουσίασης του νέου SUV, αναγράφει "Gravity Makes Contact" και μας παρουσιάζει λίγο από το πίσω μέρος του οχήματος. Σε συνδυασμό με τις λίγες εικόνες του Gravity που είχαμε δει τους προηγούμενους μήνες κατά τη φάση εξέλιξης του μοντέλου, η αισθητική του φαίνεται πως μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το Lucid Air.

Lucid Gravity teaser

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα λίγων εβδομάδων μέχρι να δούμε την τελική έκδοση του αμερικανικού SUV, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 όπως ανακοίνωσε η Lucid.

Με ένα μοντέλο για ακόμη έναν χρόνο

Με δεδομένο πως οι προτιμήσεις της αγοράς κλείνουν σαφώς προς τα μοντέλα SUV αντί των sedan, η Lucid θα μείνει για αρκετό διάστημα ακόμη με ένα μόνο μοντέλο διαθέσιμο. Οι πωλήσεις του Air τη χρονιά που διανύουμε κυμαίνονταν περίπου στις 1.400-1.500 ανά τρίμηνο. Όταν έρθει στην αγορά το Gravity, θα βρεθεί απέναντι σε μοντέλα όπως η Mercedes EQS SUV και BMW iX.

Lucid Gravity SUV

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη πως το Gravity μοιράζεται αρκετά μέρη και το πάτωμα με το Air, οι προδιαγραφές των δύο μοντέλων αναμένεται να είναι παρόμοιες. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων, πως το SUV της Lucid υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι το μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία του. Ενδεικτικά, η βασική έκδοση του Air έχει αυτονομία περίπου 650 χιλιόμετρα, την ώρα που η έκδοση Grand Touring ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα.

Lucid Air stealth look

Εκτός από τις επιδόσεις που αναμένονται επίσης κορυφαίες, η Lucid διακρίνεται και για τις ταχύτατες φορτίσεις που είναι οι κορυφαίες στην αγορά. Το μόνο που μένει να μάθουμε όταν το Gravity ξεκινήσει την εμπορική του πορεία, είναι αν η θύρα φόρτισης θα είναι τύπου CCS1 ή NACS. Με δεδομένο όμως πως μιλάμε για περίπου έναν χρόνο από σήμερα, το πιθανότερο είναι το δεύτερο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network