Πωλείται η πρώτη Mercedes που χάρισε νίκη στον Hamilton στην Formula 1

Η W04 του 2013 ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για την ανάδειξη του Lewis Hamilton στον οδηγό με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της F1

Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04
Mercedes F1 W04

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton κατέκτησε την πρώτη του νίκη για την Mercedes στη Formula 1 αναζητά ιδιοκτήτη. Δεν πρόκειται για αγγελία που θα βρεις σε κάποιο site μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και σίγουρα δεν μπορείς να το αποκτήσεις μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος. Όπως ίσως υπέθεσες, η συγκεκριμένη Mercedes F1 θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's κατά τις ημέρες διεξαγωγής του γκραν πρι στο Las Vegas.

Διαβάστε Επίσης

Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα τι ακριβώς ήταν αυτό το μονοθέσιο. Η Mercedes W04 του 2013 λοιπόν, δεν ήταν από τα πιο όμορφα μονοθέσια της F1 που έχεις δει. Αυτό όμως δεν αφαιρεί ούτε το ελάχιστο από τη σημαντικότητά της. Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας είναι πως το σασί της συγκεκριμένης, είναι το νούμερο τέσσερα. Η σαφώς πιο χρήσιμη, είναι πως αυτό το αυτοκίνητο, έφερε τον Hamilton στην pole position στο γκραν πρι της Ουγγαρίας και στη συνέχεια στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Mercedes F1 W04

Η αλήθεια είναι πως το 2013, χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία της Red Bull και του Sebastian Vettel, όμως η πρώτη νίκη του Hamilton έχει τη σημασία της, έστω κι αν ήταν η μοναδική εκείνη τη χρονιά. Βέβαια, όλοι γνωρίζουν τι συνέβη από το 2014 και μετά, οπότε κατά μια έννοια, η W04 ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο. Επίσης, ήταν το τελευταίο μονοθέσιο της Mercedes που εφοδιαζόταν με έναν ατμοσφαιρικό V8 2.4 λίτρων, καθώς την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε ο υβριδικός V6 που έμελλε να κυριαρχήσει.

Mercedes F1 W04

Εκτίμηση για αστρονομικό ποσό

Το γεγονός ότι η W04 δεν έχει στο βιογραφικό της κάποιο πρωτάθλημα, δεν αναμένεται να επηρεάσει την τιμή που θα πιάσει στη δημοπρασία. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάτι ανάμεσα στα 9,2 και 14,5 εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς πλάκα. Κι αν περνάει από το μυαλό σου η σκέψη να δοκιμάσεις την τύχη σου με κάποιο άλλο μονοθέσιο του Hamilton στο μέλλον, η Mercedes μας ενημερώνει πως το συγκεκριμένο, είναι το μοναδικό αυτοκίνητό της που διατίθεται προς πώληση.

Mercedes F1 W04

Από την άλλη, η RM Sotheby's αναφέρει πως στην ίδια δημοπρασία, θα διατεθεί και η φανέλα που φορούσε ο Tom Brady στον τελευταίο του αγώνα. Σε περίπτωση που προσπαθείς να θυμηθείς αν σου θυμίζει κάτι το όνομα, μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Υπήρξε σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Εδώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Mercedes F1 W04

Σημαντικά λιγότερα από το μονοθέσιο του Hamilton, αλλά μην ξεχνάς πως μιλάμε για μια φανέλα. Τελικά φαίνεται πως το γεγονός ότι η δημοπρασία λαμβάνει χώρα στο Las Vegas, θα κάνει τους ενδιαφερόμενους να παίξουν τα ρέστα τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network