Γιατί η Volkswagen μειώνει την παραγωγή δύο μοντέλων

Η Volkswagen αναγκάζεται να παύσει την παραγωγή για δύο γνωστά μοντέλα της γκάμας του Ομίλου και ο λόγος είναι σημαντικός

Volkswagen Zwickau Εργοστάσιο Λογότυπο σήμα

Η "άμυνα" των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης απέναντι στην σαφή πρόθεση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας να έρθει στην ήπειρο και να αποτελέσει ισχυρό παίκτη της αγοράς, συνεχίζεται. Η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα αναστείλει την παραγωγή του Volkswagen ID.3 αλλά και του Cupra Born και ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα δύο αυτά μοντέλα. 

Volkswagen Zwickau Εργοστάσιο ID.3

Είναι μάλλον σοβαρότερο από όσο ακούγεται να μην ενδιαφέρουν δύο από τα πιο προσιτά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ομίλου, το καταναλωτικό κοινό, αλλά είναι η πραγματικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες αυτοκινήτων στην Ευρώπη. 

Διαβάστε Επίσης

Η παραγωγή του Born θα μειωθεί κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών στη Σαξονία από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Τρίτη. Η παραγωγή του ID.3 στη Δρέσδη θα ανασταλεί από τις 2 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί στις 16 Οκτωβρίου.

Volkswagen Zwickau Εργοστάσιο ID.3

Η VW αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που επηρεάζονται. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 269 εργαζομένων στο εργοστάσιο αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων του Zwickau.

Volkswagen Zwickau Εργοστάσιο Cupra Born

Η VW εκτός του ανταγωνισμού από την Tesla και τις κινεζικές εταιρείες, αντιμετωπίζει εξασθενημένη ζήτηση στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των περικοπών στις επιδοτήσεις σε διάφορες χώρες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network