Μόναχο: Τα πιο σημαντικά κινεζικά αυτοκίνητα της έκθεσης

Η κάθοδος των κινέζικων κατασκευαστών στην έκθεση αυτοκινήτου στο Μόναχο στέφθηκε από επιτυχία κερδίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού για μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην ευρωπαική αγορά τους επόμενους μήνες.

MG Cyberster

Στην έκθεση αυτοκινήτου που διενεργείται αυτές τις ημέρες στο Μόναχο, οι κινέζοι κατασκευαστές κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού. Φανταχτερές παρουσιάσεις κυρίως ηλεκτρικών μοντέλων σε μεγάλα περίπτερα σηματοδότησαν την επερχόμενη απόβαση διάφορων καινούργιων μοντέλων made in China στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες. Παρακάτω καταγράφουμε τις σημαντικότερες πρεμιέρες.

MG Cyberster

Αυτό το πλήρως ηλεκτρικό roadster αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σε ένα βίντεο στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης την άνοιξη ενώ ακολούθησε και η εμφάνισή του στο Φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood τον περασμένο Ιούλιο.

MG Cyberster-10
MG Cyberster

Με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, χαμηλό ρύγχος και αεροδυναμική σχεδίαση το Cyberster ίσως αποτελεί το μοντέλο "game changer" για τη μάρκα, που πλέον ανήκει στη SAIC. Με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς και ισχύ που φθάνει τους 536 ίππους, το κινέζικο ηλεκτρικό roadster αναμένεται να διατεθεί στην ευρωπαική αγορά το καλοκαίρι του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί πως η MG αντιπροσωπεύεται και στην ελληνική αγορά από τον όμιλο επιχειρήσεων Συγγελίδη.

BYD Seal

Η BYD, η οποία ανταγωνίζεται την Tesla ως ο κορυφαίος παγκόσμιος πωλητής ηλεκτρικών οχημάτων, παρουσίασε στην έκθεση το μοντέλο Seal. Πρόκειται για ένα μεσαίο sedan που θα παραχθεί και στην έκδοση Seal U, ως μεσαίο SUV.

BYD Seal

Η τιμή του Seal sedan ανέρχεται στα 42.990 ευρώ στη Γερμανία για το βασικό μοντέλο, ενώ η τετρακίνητη έκδοση κοστίζει 50.990 ευρώ. Βασίζεται στο πάτωμα E-Platform 3.0 της BYD, η οποία επιτρέπει την μπαταρία να αποτελεί δομικό μέρος του οχήματος.

BYD Seal U
BYD Seal U

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της BYD, Wolfgang Egger, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε για την Alfa Romeo, τη Seat και την Audi, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τον ωκεανό για το σχεδιασμό του Seal, επισημαίνοντας τις ρέουσες γραμμές του.

Denza D9 - Dongfeng Forthing U Tour V9

Η Denza, μια κοινοπραξία της BYD (90%) και της Mercedes (10%), παρουσίασε το D9: Ένα κομψό 7θέσιο van που διατίθεται σε plug-in υβριδική ή πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Denza D9
Denza D9

Από την άλλη, η Dongfeng - μια κοινοπραξία που συνεργάζεται με πολλές ξένες μάρκες στην Κίνα – πραγματοποιήσε στην έκθεση του Μονάχου την παγκόσμια πρεμιέρα του U-Tour V9 της σειράς Forthing. Το V9 διατίθεται είτε με βενζινοκινητήρα είτε ως plug-in υβριδικό και φέρει μια ασυνήθιστη διάταξη καθισμάτων 2+2+3.

Leapmotor C10

Η Leapmotor είναι μια κινεζική νεοφυής επιχείρηση που έχει τραβήξει την προσοχή για πιθανές τεχνολογικές συνεργασίες με τον όμιλο VW και τη Stellantis. Στην έκθεση παρουσίασε το SUV C10, το πρώτο μοντέλο της σχεδιασμένο και για εξαγωγές. Η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην ευρωπαική αγορά δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.

Leapmotor C10
Leapmotor C10

Το C10 είναι το πρώτο μοντέλο με τη νέα αρχιτεκτονική LEAP3.0 της Leapmotor, η οποία περιλαμβάνει ένα πακέτο μπαταριών ενσωματωμένο στο πλαίσιο, τεχνολογία Qualcomm Snapdragon στο λειτουργικό της σύστημα και ένα ελαιόψυκτο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το C10 θα είναι διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα ή με ένα μικρό υβριδικό σύστημα που διευρύνει την αυτονομία του.

Zeekr 001
Zeekr 001

Zeekr 001 - Polestar 3 - HiPhi Z

Το ενδιαφέρον του κοινού στράφηκε και στις νέες προτάσεις των εταιρειών Geely, Polestar και HiPhi. Ανάμεσά τους ήταν το Zeekr 001, ένα ηλεκτρικό τετράθυρο GT με περίπου 600 χιλιόμετρα αυτονομίας από την ανερχόμενη μάρκα Geely.

HiPhi Z
HiPhi Z

Tο Polestar 3, είναι επίσης ένα ενδιαφέρον SUV που βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική δομή της Geely ενώ το HiPhi Z, είναι ο κινέζος ανταγωνιστής των Porsche Taycan και Audi E-Tron GT, με τιμή διάθεσης στα 105.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network