Laffite: Τα ηλεκτρικά hypercars που θα έχουν αληθινό ήχο

Η εταιρεία του Bruno Laffite, ανηψιού του Jacques Laffite φτιάχνει ηλεκτρικά hypercars και υπόσχεται αληθινό ήχο από αυτά

Laffite Electric Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ήχο

Το Grand Prix του Μαϊάμι επέλεξε η Laffite να παρουσιάσει 5 διαφορετικά αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι ηλεκτρικά, αλλά όπως λένε από την εταιρεία θα έχουν ήχο αληθινών αυτοκινήτων και θα μπορεί να μας συγκινήσει. 

Laffite Barchetta Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ήχο

Πρώτα από όλα ας κάνουμε τις συστάσεις. Η Laffite είναι μια νέα εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Ιταλία. Έχει βέβαια κατάστημα και στο Μαϊάμι και για αυτό επέλεξε την Formula 1 για να κάνει τη συγκεκριμένη παρουσίαση. Βασικά, δεν είναι έτσι ακριβώς γιατί η επιλογή της Formula 1 δεν ήταν τυχαία. 

Διαβάστε Επίσης

Ποιός είναι ο Laffite; 

Ο Bruno Laffite, που είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ανηψιός του Jacques Laffite ο οποίος με τη σειρά του είναι ένα όνομα που πιθανώς έχεις ακούσει αν δεν άρχισες να βλέπεις F1 το 2021 επειδή τράκαραν συνέχεια ο Hamilton με τον Verstappen. Ο Laffite είχε κερδίσει έξι αγώνες στην καριέρα του όλες με τη Ligier στην οποία πηγαινοερχόταν μεταξύ εκείνης και της Williams. 

Laffite LM1 Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ήχο

Στα τέλη της δεκαετίας του 70 ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και η καριέρα του τελείωσε το 1986. 

Laffite LM1 Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ήχο

Τα αυτοκίνητα 

Όσον αφορά τη δράση του ανηψιού του, η Laffite παρουσίασε ήδη τρία αυτοκίνητα και την Παρασκευή πριν τον αγώνα θα αποκαλύψει και τα άλλα δύο. Αυτά που έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα είναι το "LM1" που είναι εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά, το "Barchetta" που είναι αυτό με την περίεργη οροφή η οποία μοιάζει να αιωρείται και το "Atrax" που είναι το hi tech SUV της εταιρείας. 

Laffite Barchetta Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ήχο

Και τα τρία είναι σχεδιασμένα από τον Όμιλο GFG και αν δεν καταλαβαίνεις την αντιστοίχιση είναι ο Όμιλος που έχουν φτιάξει ο Giorgetto και ο γιος του, Fabrizio Giugiaro. Ο Bruno Laffite λέει πως τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό, μεταξύ 24 και 26 κομματιών. Είναι εξάλλου και αυτός ένας τρόπος για να πεις 25. Απλώς δεν διευκρίνισε αν ο αριθμός αφορά και τα πέντε ή θα πρέπει να περιμένουμε 25 από το καθένα που θα μοιάζει σαν να κατακλύζει η Laffite την ευρωπαϊκή αγορά.  

Laffite Barchetta Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ήχο

Και με τον ήχο; 

Α, με τον ήχο, ναι φυσικά. Θα ενσωματώσει στο καθένα ένα "επαναστατικό ηχητικό σύστημα" που θα συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα ώστε να μετατρέπει τον ήχο που θα παράγεται σε κάτι που θα μοιάζει με τον παραδοσιακό ήχο των σπορ αυτοκινήτων. 

Διαβάστε ακόμα:
 - Mercedes EQS 580: Οδηγούμε στην Ελλάδα την ηλεκτρική ναυαρχίδα της νέας εποχής
 - Ο κροκόδειλος της Κολωνίας: Το παράξενο όχημα που κυκλοφορούσε νόμιμα
 - Πρόγραμμα F1 GP Μαϊάμι: Πού και τι ώρα θα δεις τον αγώνα
 - Αυτό είναι το νέο Peugeot 2008-τι έχει αλλάξει

Best of Network