Το Ford F-150 Lightning έρχεται Ευρώπη μέσω Νορβηγίας

Μετά την κατάκτηση της απαιτητικής αγοράς των ΗΠΑ, όπου το Ford F-150 είναι το πρώτο σε πωλήσεις pickup, η ηλεκτρική εκδοχή του βγαίνει εκτός συνόρων, ξεκινώντας από την ιδιαίτερα φιλική προς τα ηλεκτρικά οχήματα αγορά της Νορβηγίας

Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning

Αν έτυχε να βρεθείς κάποια στιγμή στους δρόμους των ΗΠΑ, είναι σίγουρο πως θα διαπίστωσες από πρώτο χέρι τη δημοφιλία των μοντέλων pickup. Δημοφιλέστερο εκ των οποίων, είναι το Ford F-150. Αν δεν το έχεις δει, φαντάσου ένα τεράστιο όχημα, που κάνει τα pickup που ξέρεις να φαίνονται... compact.

Ford F-150 Lightning

Η έκδοση Lightning, αποτελεί την εξηλεκτρισμένη εκδοχή του και οι προδιαγραφές της, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές. Παρά το αναμενόμενα αυξημένο βάρος του, η ροπή των 1.050 Nm και οι 458 ίπποι, εξασφαλίζουν ικανότητα ρυμούλκησης σχεδόν 3,5 τόνων και επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από 5 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε Επίσης

Πλέον, το εμβληματικό και επιβλητικό F-150 Lightning πραγματοποιεί απόβαση στην ευρωπαϊκή Ήπειρο, ξεκινώντας από την αγορά της Νορβηγίας. Και μπορεί η επιλογή της Ford να προκαλεί εντύπωση στο πρώτο άκουσμα, όμως έχει την εξήγησή της. Η Νορβηγία, αποτελεί την πιο προηγμένη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και η ζήτηση εκεί για το συγκεκριμένο μοντέλο, φαίνεται πως είναι πολύ υψηλή.

Ford F-150 Lightning

Κάπως έτσι, οι Νορβηγοί καταναλωτές, θα γίνουν οι πρώτοι εκτός από εκείνους σε ΗΠΑ και Καναδά, που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αγορά ενός αυστηρά περιορισμένου αριθμού αντιτύπων της F-150 Lightning Lariat Launch Edition. Η συγκεκριμένη έκδοση μάλιστα, ταιριάζει απόλυτα στη μορφολογία του εδάφους της σκανδιναβικής χώρας, ενώ το γεγονός πως η Νορβηγία είναι πολύ αραιοκατοικημένη, θα κάνει πιο ομαλή την κυκλοφορία της στους δρόμους.

Διαβάστε Επίσης

 Σε μια χώρα όπου περίπου τα δύο τρίτα όλων των νέων οχημάτων είναι εξοπλισμένα με τετρακίνηση για την αντιμετώπιση των απαιτητικών συνθηκών οδήγησης, ο συνδυασμός επιδόσεων εντός και εκτός δρόμου, χρηστικότητας και οδήγησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων του F-150 Lightning ταιριάζει απόλυτα τόσο στις εργασιακές συνθήκες και συνήθειες όσο και στον τρόπο ζωής των Νορβηγών. Όχι μόνο των πολιτών, αλλά και των Αρχών της χώρας, που πιέζουν ώστε όλες οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, να αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.

Χώρα-παράδεισος της ηλεκτροκίνησης

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 98 kWh του αμερικανικού pickup μπορεί να φτάσει από το 15% στο 80% σε 39 λεπτά σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 150 kW. Την ίδια ώρα, οι πελάτες στη Νορβηγία επωφελούνται από το μεγάλο και διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο των 20.000 δημόσιων φορτιστών, που περιλαμβάνει 6.000 ταχυφορτιστές.

Ford F-150 Lightning

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του F-150 Lightning, είναι η δυνατότητα αξιοποίησης της μπαταρίας του για να μετατραπεί το όχημα σε κινητή πηγή ενέργειας. Το Pro Power Onboard μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 2,3 kW και έχει σχεδιαστεί για την τροφοδοσία εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευών σε ένα εργοτάξιο ή στο κάμπινγκ εκτός δικτύου μέσω ενσωματωμένων ηλεκτρικών πριζών. Επιπλέον, το Mega Power Frunk, χωρητικότητας 400 lt και 181 kg, είναι αδιάβροχο και έχει την ικανότητα αποστράγγισης νερού, παρέχοντας έτσι πρακτικότητα για υπαίθριες δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμα:
 - Αυτό είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη μέχρι τώρα
O Sebastien Loeb επιστρέφει με ηλεκτρική Lancia Delta
 - Fast and Furious: 2ο trailer του Fast X και ποιος περιμένει μέχρι τις 19 Μαΐου
 - Η Mercedes-AMG EQE περιλαμβάνει IWC ρολόι 7.000 ευρώ. Σε ψηφιακή απεικόνιση

Best of Network