Πώς στη Σαγκάη φτιάχνουν ένα Tesla Model Y κάθε 2,5 ώρες

Στο video κινεζικού δικτύου ξεναγούμαστε στη γραμμή παραγωγής ενός Tesla Model Y στο Gigafactory της Σαγκάης, όπου φτιάχνεται ένα Model Y κάθε 2,5 ώρες

Tesla Gigafactory Production Line

Υπόδειγμα ταχύτητας και αποδοτικότητας είναι το Gigafactory της Σαγκάης, όπως λένε τουλάχιστον οι εργαζόμενοι σε αυτό. Το Gigafactory στη Σαγκάη παράγει Tesla Model 3 και Tesla Model Y και η δυναμική του ήταν αρχικά στα 3.000 αυτοκίνητα σε εβδομαδιαία βάση, όμως σύντομα διπλασιάστηκε και με βάση τα σχέδια για το μέλλον αναμένεται να φτάσει τα 20.000 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως.


Το δίκτυο New China TV μπήκε στην γραμμή παραγωγής και η δημοσιογράφος του μας μεταφέρει ολόκληρη την πορεία των αυτοκινήτων, σε ένα video που μπορεί να είναι μακροσκελές και με κάπως ενοχλητικά αγγλικά, αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον καθώς βλέπουμε λεπτομέρειες από την παραγωγή. 

Tesla Gigafactory Shanghai

Το Gigafactory στη Σαγκάη ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019, έναν χρόνο μετά την έναρξη της κατασκευής του σε μια έκταση που έχει παραχωρήσει η χώρα στην Tesla με προνομιακούς όρους για τουλάχιστον 50 χρόνια χρήσης. Όπως λέει και ο υπεύθυνος της εταιρείας που μας ξεναγεί, οι άνθρωποι που στελεχώνουν το συγκεκριμένο Gigafactory θεωρούνται πως είναι από τους πιο αποδοτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο και ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. 

Tesla Gigafactory Shanghai

Αυτό το αποδεικνύει κατά κάποιον τρόπο το γεγονός πως το κεντρικό Gigafactory της Tesla παραμένει στην Αμερική, αλλά εκείνο της Σαγκάης θεωρείται ήδη το πιο σημαντικό από πλευράς παραγωγής. Μάλιστα δεν καλύπτει μόνο την αγορά της Κίνας αλλά εξάγει κιόλας Tesla σε όλο τον κόσμο. Σύντομα η Tesla θα διαμορφώσει την παραγωγή της, χάρη στην νέα πλατφόρμα και αυτό θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα. 

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network