Πώς φαίνεται ότι η Honda αρχίζει να παίρνει σοβαρά την ηλεκτροκίνηση

Ως είθισται για ιάπωνα κατασκευαστή αυτοκινήτων η Honda καθυστέρησε να δώσει βάρος στην ηλεκτροκίνηση. Αλλά μαθαίνουμε ότι αυτό αλλάζει

Honda e:N2 Concept

Η καθυστέρηση των Ιαπώνων στην ηλεκτροκίνηση θα μείνει στην ιστορία της αυτοκίνησης. Κυρίως η Tesla, η Κίνα και οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία 50 χρόνια βρέθηκαν μπροστά από τους Ιάπωνες στις εξελίξεις και αυτό για αρκετό καιρό προκαλούσε απορίες σε ειδικούς και μη. Φυσικά αυτό αλλάζει. Σταδιακά η Ιαπωνία αρχίζει να παίρνει σοβαρά την ηλεκτροκίνηση και η Honda είναι η τελευταία προσθήκη "μετανοημένου" κατασκευαστή. Και δεν είναι μόνο η συνεργασία με τη Sony. Το Reuters μόλις μετέδωσε ότι η Honda συστήνει ειδικό τμήμα για εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Καιρός ήταν. Διότι ένα μίνι αμιγώς ηλεκτρικό δεν φθάνει για μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη. 

Ειδικό τμήμα ηλεκτροκίνησης

Σύμφωνα με το Reuters, η Honda ανακοίνωσε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ότι θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσει και να επιταχύνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της οργανωτικής της δομής. 

Σε αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Απριλίου, το νέο τμήμα θα ενοποιήσει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και την ανάπτυξη αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και προϊόντων ενέργειας, όπως γεννήτριες.

Μια μέρα πριν η Honda ανακοίνωσε συνεργασία για μπαταρίες

Αυτή η κίνηση της Honda ήταν απολύτως αναμενόμενη. Μια μέρα πριν ανακοινωθεί η σύσταση ειδικού τμήματος ηλεκτροκίνησης η Honda έκλεισε συμφωνία με την GS Yuasa για της ανάπτυξη μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου -υψηλής χωρητικότητας και απόδοσης- για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι δύο εταιρείες θα συζητήσουν λεπτομέρειες με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας μέχρι το τέλος του 2023.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Honda - GS Yuasa

  • Έρευνα και ανάπτυξη μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας και απόδοσης, κυρίως για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και των απαιτούμενων μεθόδων παραγωγής.
  • Δημιουργία και διαχείριση πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την κοινή έρευνα και ανάπτυξη
  • Σχεδιασμός προϊόντων που χρησιμοποιούν τεχνολογίες που προκύπτουν από την κοινή έρευνα και ανάπτυξη και σχεδιασμός των απαιτούμενων καναλιών πωλήσεων
  • Σχεδιασμός μιας αποτελεσματικής λειτουργίας παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας εφοδιασμού για βασικές πρώτες ύλες

Να τονίσουμε ότι η Honda και η GS Yuasa έχουν ήδη συνεργαστεί σε μπαταρίες ιόντων λιθίου για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV).

Με πληροφορίες από Reuters και Honda News

Best of Network