Παγκόσμια ημέρα ποίησης με 5 αυτοκίνητα "ποιήματα"

Ποίηση δεν είναι μόνο αυτό βγήκε από το μυαλό του Όμηρου, του Καβάφη και του Σεφέρη. Ποίηση είναι και τα αυτοκίνητα που σχεδίασαν άνθρωποι σαν τον Pininfarina και Bertone

jaguar_e-type_1967

Πόσες φορές δεν έχεις πει "ωωω αυτό το αυτοκίνητο είναι ποίημα"; Μάλλον αρκετές. Άλλωστε δεν χρειάζεται κάτι να προέρχεται από το μυαλό του Καβάφη, του Σεφέρη και του Ελύτη για να είναι ποίημα. Μπορεί να προέρχεται από το μυαλό και τα χέρια του Pininfarina, του Bertone του Zagato και του μακαρίτη πια Marcello Gandini.

H συντακτική ομάδα του topgeargreece.gr διαλέγει πέντε αυτοκίνητα "ποιήματα", χωρίς περιορισμούς. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι πρωτότυπα, αγωνιστικά, πανάκριβα, αμερικανικά, ιαπωνικά ή ευρωπαϊκά. Μας ενδιαφέρει μόνο ότι αυτά τα αυτοκίνητα έχουν μόνιμη παρουσία στη φαντασία μας και ίσως κάποια στιγμή τα κάνουμε βόλτα (ή ό,τι άλλο ήθελε προκύψει).

Αν θέλετε να μας ασκήσετε κριτική για τις επιλογές μας, μπορείτε να το κάνετε ελευθέρα. Απλά σας υπενθυμίζουμε ότι κινηθήκαμε με αξόνα το συναίσθημα και ως γνωστόν τα συναισθήματα δεν είναι πεδίο κριτικής –ενώ αντιθέτως οι απόψεις είναι.

Jaguar E-Type 1967

jaguar_e-type_1967

Ο Enzo Ferrari είχε πει ότι είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο του κόσμου. Και αυτός που το διάλεξε πιστεύει ότι ο Enzo Ferrari ήξερε από ποίηση καλύτερα και από τον Τ.Σ. Έλιοτ. 

Italdesign Zerouno 2019

Italdesign Zerouno

Επιλέχθηκε γιατί μοιάζει με διαστημική Lamborghini. Αυτό το Italdesign  είναι πολύ σπάνιο και ακριβό. Μόλις πέντε έχουν κατασκευαστεί και πωλήθηκαν στην προνομιακή τιμή των 1,5 εκατ. ευρώ. 

Land Rover Defender 90 

Land Rover Defender

Όταν θεωρείς ποίημα το Land Rover Defender 90 για σένα ποίηση σημαίνει τραχύτητα, αντοχή, απλή και λειτουργική σχεδίαση και να κουβαλάς ξύλα για το τζάκι σου. 

Alfa Romeo Giulia Sprint GTA  1965

Alfa Romeo GIULIA SPRINT GTA

Αν δεν ξέρει η Alfa Romeo από αυτοκίνητα "ποιήματα" τότε ποιος ξέρει; Ή μήπως είναι τυχαίο ότι σε πολλά concours d'elegance κάποια Alfa Romeo παίρνει το πρώτο βραβείο σχεδίασης;

Ford GT40 1965

Ford GT40

Όταν είδαν πρώτη φορά το GT40 ο Carol Shelby και ο Ken Miles το ερωτεύθηκαν. Ο συντάκτης που το διάλεξε θεωρεί ότι είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο ever. Ναι, διαφωνεί με τον Enzo Ferrari. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network