Η μάχη του χειροκίνητου κιβωτίου: Aston Martin Valour εναντίον Porsche 911 S/T

Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων δεν έχουν πεθάνει τελείως, ευτυχώς και η απόδειξη είναι η πολύ exclusive Aston Martin Valour αλλά και η πιο καθημερινή Porsche 911 S/T.

Aston Martin Valour - Porsche 911 S/T Top Gear Video

Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων αποδεικνύονται πολύ σκληρά για να πεθάνουν έτσι αμαχητί και αυτό γιατί οι οδηγοί ακόμη τα προτιμούν στην προσπάθειά τους να βρουν μάλλον κάτι να τους θυμίζει τα πραγματικά αυτοκίνητα του παρελθόντος. 

Aston Martin Valour - Porsche 911 S/T Top Gear Video

Το Top Gear φρόντισε να βάλει χέρι σε δύο από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις που υπάρχουν εκεί έξω αυτήν την εποχή. Βέβαια η Aston Martin Valour δεν είναι και τόσο διαθέσιμη, αφού έχουν πουληθεί ήδη και τα 110 αυτοκίνητα που θα φτιαχτούν, όμως ποιος ο λόγος να ξοδέψεις 1,5 εκατομμύριο ευρώ, όταν μπορείς να έχεις την χειροκίνητη Porsche 911 S/T

Aston Martin Valour Top Gear Video

η Αστον Μαρτιν Valour συνδυάζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με τον twin-turbo κινητήρα V12 5.2 λίτρων της Aston για πρώτη φορά, και αυτά τα μηχανικά μέρη είναι "ντυμένα" με αμάξωμα από ανθρακονήματα εμπνευσμένο από το παρελθόν. 

Aston Martin Valour Top Gear Video

Όσο για την Porsche, υπάρχει είτε ως 911 GT3 RS με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και χωρίς την θηριώδη πτέρυγα, είτε ως GT3 Touring με αυξημένη ισχύ. Όπως και να το δείτε, συνδυάζει έναν επικό κινητήρα που στροφάρει έως τις 9.000 σ.α.λ., με ένα χειροκίνητο κιβώτιο και έναν ελαφρύ συμπλέκτη.

Ο Jack Rix και ο Ollie Kew του βρετανικού Top Gear μας τα εξηγούν ωραία.


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network