Πόση ώρα χρειάστηκε το Volkswagen ID.7 για το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη (video)

Και όχι μόνο πόση ώρα χρειάστηκε η νέα ηλεκτρική μπερλίνα της Volkswagen αλλά και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: πόσο κοστίζει το ταξίδι σε ρεύμα; Οι απαντήσεις στο video.

Το Volkswagen ID.7 ολοκλήρωσε αποτελεσματικά το ταξίδι του από τη Νέα Ερυθραία στη Θεσσαλονίκη, με μία μόνο 10λεπτη στάση φόρτισης. Εξοπλισμένο με μια μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh, το ID.7 Pro, μεταφέροντας τρεις επιβάτες και αποσκευές, ξεκίνησε το ταξίδι πλήρως φορτισμένο σε βροχερό καιρό με θερμοκρασία 4°C.

Ο σχεδιαστής διαδρομής του ID.7, που λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα 4.0 της φίρμας, αποδείχθηκε εξαιρετικός, εμφανίζοντας σταθμούς φόρτισης από διάφορους παρόχους στην Ελλάδα και παρέχοντας πληροφορίες διαθεσιμότητας σε πραγματικό χρόνο.

Volkswagen ID.7

Εισάγοντας τον προορισμό, το αυτοκίνητο υπολόγισε την κατανάλωση, εκτίμησε την εναπομένουσα μπαταρία κατά την άφιξη και πρότεινε κατάλληλες στάσεις φόρτισης, ευθυγραμμιζόμενο με τις προτιμήσεις του οδηγού. Ακόμη και οδηγοί με ελάχιστη εμπειρία σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαπίστωσαν ότι ο συνεχής υπολογισμός του ID.7 για τους χρόνους οδήγησης και τις στάσεις φόρτισης απλοποιούσε το ταξίδι.

Διατηρώντας μέγιστη ταχύτητα 130 km/h, το ID.7 χρησιμοποίησε το σύστημα Travel Assist καθ' όλη τη διάρκεια, εξασφαλίζοντας ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στα πρώτα 100 χιλιόμετρα, με έντονη βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες, η θέρμανση του αυτοκινήτου στους 23°C, η θέρμανση των καθισμάτων και η λειτουργία μασάζ βελτίωσαν την οδηγική εμπειρία.

Volkswagen ID.7

Μια σύντομη 10λεπτη στάση στο σταθμό φόρτισης 300 kW στη Λάρισα, με τη μπαταρία στο 13% και αυτονομία 52 χλμ, ενίσχυσε τη μπαταρία στο 51%, με κόστος 16,06 ευρώ. Η υπόλοιπη διαδρομή μέχρι τη Θεσσαλονίκη καλύφθηκε με αυτή τη φόρτιση, με το υπόλοιπο της μπαταρίας να φτάνει στο 18% κατά την άφιξη.

Η συνολική κατανάλωση ενέργειας για το ταξίδι των 458 χιλιομέτρων (Νέα Ερυθραία έως τα διόδια Μαλγάρων) ήταν 19,6 kWh/100km. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της στάσης φόρτισης, από τα διόδια Αφιδνών έως τα διόδια Μαλγάρων, ανήλθε σε 4 ώρες και 35 λεπτά.

Το ενεργειακό κόστος για τη φόρτιση της μπαταρίας ID.7 Pro από το 0% στο 100%, λαμβάνοντας υπόψη τις χρεώσεις οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας με μέση τιμή περίπου 0,2 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ήταν περίπου 17 ευρώ για την αρχική φόρτιση. Προσθέτοντας το κόστος φόρτισης κατά τη διάρκεια της διαδρομής σε φορτιστή 300 kW (0,52 εύρω/kWh), συνολικού ύψους 16,06 ευρώ, προέκυψε ένα συνολικό ενεργειακό κόστος περίπου 33 ευρώ για το ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network