Έναρξη παραγγελιών για το νέο Volkswagen ID.7-τιμές στην Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το κορυφαίο και ισχυρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας Volkswagen. Οι τιμές του στην Ελλάδα και πότε αρχίζουν οι παραδόσεις

Volkswagen ID.7

Άνοιξε η λίστα παραγγελιών για το μεγάλο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, το ID.7. Οι διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι αρχικά δύο: Pro και Pro Launch Edition. Αμφότερες φέρουν μπαταρία δυναμικότητας 82 kWh που σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις μπορεί να επιτύχει αυτονομία 621 χλμ. ανά φόρτιση κατά τα πρότυπα μετρήσεων WLTP. Αργότερα θα διατεθεί και η κορυφαία έκδοση GTX.

Το ID.7 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 ίππων που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μεταφέροντας την ροπή των 545 Nm στους πίσω τροχούς.

Volkswagen ID.7

Με δεδομένη την πολύ καλή αεροδυναμική του αμαξώματος – συντελεστής οπισθέλκουσας 0,23 Cd – το ID.7 μπορεί να επιτύχει επιτάχυνση 0-100 σε 6,5'' και να αναπτύξει τελική έως τα 180 χλμ./ώρα – μέσω περιοριστή ταχύτητας για συγκράτηση της διαθέσιμης ενέργειας της μπαταρίας σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Γενικώς, η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 14,1 και 16,3 kWh ανά 100 χλμ. που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική για ένα μοντέλο με αμάξωμα κοντά στα 5 μ. που ζυγίζει 2,2 τόνους.

Volkswagen ID.7

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που φέρει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο και εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κίνησης της Volkswagen. Είναι ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας και με την υψηλότερη ροπή που έχει στο portfolio της η εξηλεκτρισμένη γκάμα Volkswagen ID. μέχρι στιγμής.

Διαβάστε Επίσης

Στην ευρύχωρη καμπίνα, υπάρχουν καθίσματα νέας σχεδίασης που προσφέρουν εξαερισμό και μια νέα λειτουργία μασάζ. Το σύστημα κλιματισμού είναι εξελιγμένο ούτως ώστε να ψύχει ή να θερμαίνει το εσωτερικό ταχύτερα, ακόμα και πριν την έναρξη μιας διαδρομής. Το αυτόματο σύστημα κλιματισμού αντιδρά επίσης σε φωνητικές εντολές και λαμβάνει υπόψη τη θέση του ήλιου καθώς και τις ατομικές προτιμήσεις του χρήστη.

Volkswagen ID.7

Επίσης υπάρχει και μια πανοραμική ηλιοροφή που αλλάζει σε διαφανής ή μη μέσω τεχνολογίας ηλεκτροχρωματικής τάσης μειώνοντας ή αυξάνοντας την διαπερατότητα του φωτός.

Εκδόσεις εξοπλισμού

Η βασική έκδοση Pro περιλαμβάνει εκτός των άλλων, μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless Access), θερμαινόμενο τιμόνι και μπροστινά καθσίματ, αυτόματο κλιματισμό Air Care Climatronic 3 ζωνών, ασύρματη επαγωγική φόρτιση κινητού, σύστημα πλοήγησης Discover Pro Max, Head up Display με οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και πλήρες σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος με κάμερα οπισθοπορείας.

Volkswagen ID.7

Με το λανσάρισμα του μοντέλου – οι πρώτοι πελάτες θα παραλλάβουν το ID.7 στα μέσα Ιανουαρίου – θα υπάρχει και η ειδική έκδοση Pro Launch Edition που θα έχει επιπροσθέτως της βασικής έκδοσης, εξωτερικό φωτισμό Ambient στις χειρολαβές και ανάμεσα από τους εμπρός προβολείς, τα εξαιρετικά φώτα τεχνολογίας IQ. LIGHT LED Matrix, φιμέ κρύσταλλα στα πίσω παράθυρα, διαφορετικές επενδύσεις στα καθίσματα, σύστημα εύκολου ανοίγματος της πόρτας του χώρου αποσκευών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα κ.ά.

Volkswagen ID.7

Η τιμή της βασικής έκδοσης Pro συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά II” προσδιορίζεται στα 51.500 ευρώ ενώ αντιστοίχως η τιμή της έκδοσης Pro Launch Edition βρίσκεται στα 56.800 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network