Τι είναι το άγνωστο Alpine A110 που δοκίμασε ο Ocon στο Nurburgring (video)

Ο Esteban Ocon εντοπίστηκε στο Nurburgring να δοκιμάζει μια άγνωστη έκδοση του Alpine A110. Ο χρόνος που σημείωσε αφήνει υποσχέσεις για νέο ρεκόρ

Alpine A110 Nurburgring Esteban Ocon

Το Alpine A110 διαθέτει ορισμένες εντυπωσιακές εκδόσεις που το καθιστούν ακόμη πιο ελκυστικό από το ούτως ή άλλως πολύ ενδιαφέρον βασικό μοντέλο. Η πιο άγρια από αυτές είναι ασφαλώς εκείνη που ταξίδεψε στο Pikes Peak, αλλά αυτό είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και ορισμένοι θα προτιμούσαν το Alpine A110 R San Remo που είναι όμορφο και θελκτικό. 


Ωστόσο τώρα ετοιμάζεται μάλλον το πιο ενδιαφέρον από όλα σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση και η απόδειξη για αυτό είναι η παρουσία του Esteban Ocon στο Nurburgring με ένα αγνώστων λοιπών στοιχείων A110. 

Διαβάστε Επίσης

Πολλοί θεωρούν πως αυτό μπορεί να είναι το Alpine A110 RS που θα είναι ένας αντίπαλος της Porsche Cayman GT4 ή της BMW M2. Τα ονόματα δεν είναι τυχαία, καθώς αυτά κατέχουν τις καλύτερες επιδόσεις στο Nordschleife. Η BMW έχει το ρεκόρ μικρών αυτοκινήτων με 7:38.706 και η Porsche έχει σταματήσει το χρονόμετρο στο 7:28, με την Cayman GT4 RS να σημειώνει 7:09.3.

Alpine A110 Nurburgring Esteban Ocon

Και ξέρεις πόσο έκανε ο Ocon; 

Ο Γάλλος πιλότος της Formula 1 στους γύρους που έκανε στην φημισμένη πίστα ολοκλήρωσε το καλύτερό του πέρασμα στο 7:18.22. Έτσι τουλάχιστον, λέει το κανάλι CarSpyMedia που εντόπισε την δοκιμή και δημοσίευσε το video. 

Alpine A110 Nurburgring Esteban Ocon

Ο χρόνος δεν έχει αξία έτσι γιατί χρησιμοποιήθηκε χρονόμετρο χειρός που δεν είναι τόσο αξιόπιστο, αλλά αφήνει υποσχέσεις για εντυπωσιακή επίδοση. Κάτι που ενισχύεται από το γεγονός πως η πίστα δεν ήταν καν άδεια και ο Ocon χρειαζόταν να προσπερνά αυτοκίνητα και να είναι προσεκτικός. 

Alpine A110 Nurburgring Esteban Ocon

Παρόλα αυτά το περίεργο αυτό πρωτότυπο ακούγεται πολύ εντυπωσιακά και ο Ocon δεν δείχνει να είναι φειδωλός με τις ικανότητές του. Που σημαίνει πως ορισμένα περάσματα στο video δείχνουν και είναι με πολύ υψηλές ταχύτητες. 

Όσον αφορά το τι είναι το αυτοκίνητο, φαίνεται από το μεγαλύτερο εμπρός splitter, τους αεραγωγούς στο καπό, καθώς και μια τεράστια πίσω πτέρυγα και έναν αρκετά έντονο διαχύτη. Επιπλέον, το πίσω παράθυρο καλύπτεται από αεραγωγούς και διαθέτει μια προεξοχή που θυμίζει πτερύγιο καρχαρία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network