Οδηγούμε την BMW M4 CSL στην πίστα

Στην BMW M4 CSL επανήλθε το σήμα CSL έπειτα από πολλά χρόνια και στο Top Gear προσπαθούμε να καταλάβουμε αν το άξιζε ή όχι

Στο πρόσφατο Speedweek στην πίστα του Most, εκεί δηλαδή που οι συνάδελφοι του βρετανικού Top Gear, βρέθηκαν με ορισμένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα του 2022 και μεταξύ αυτών ήταν και το Morgan 3, βρέθηκε και η BMW M4 CSL. Πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα BMW της φετινής χρονιάς, η οποία μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί και εορταστική για τα 50 χρόνια της BMW Motorsport. Το video παραπάνω είναι ένας καλός και για ορισμένους πιο εύπεπτος τρόπος για να διαπιστώσουν αν η συγκεκριμένη BMW Μ4 ανταποκρίνεται στο βάρος του ονόματος, όπως αυτό διαμορφώνουν τα τρία αυτά ιδιαίτερα γράμματα που έχουν προστεθεί. 

Όταν λέμε βάρος δεν εννοούμε αυτό 

BMW M4 CSL

Το βάρος είναι ένα σπουδαίο ζήτημα στην περίπτωση της BMW M4 CSL (Coupe Sports Lightweight), όχι το βάρος του ονόματος όμως. Το πραγματικό. Στην BMW έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να μειώσουν κατά 100 κιλά το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, όμως αυτό παραμένει άνω των 1.600kg. Τιμή που δεν την λες και σπουδαία για ένα αυτοκίνητο με στόχο την οδηγική ευχαρίστηση και αυτό είναι κάτι που διαπιστώνει ο Ollie Marriage, ο οποίος ξεκίνησε για να απολαύσει έναν γνήσιο εκπρόσωπο της CSL οικογένειας αλλά κατέληξε προβληματισμένος για το κατά πόσο τελικά αξίζει η M4, ένα κατά τεκμήριο βαρύ και μεγάλο coupe, να θεωρείται ελαφρωμένο αυτοκίνητο επιδόσεων. 

Οι επιδόσεις υπάρχουν πάντως 

BMW M4 CSL

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως μιλάμε για ένα αδιάφορο αυτοκίνητο. Το κάθε άλλο. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: 542 ίπποι από έναν 6κύλινδρο turbo 3,0 λίτρων κάνουν την M4 CSL ικανή για 0-100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 190 km/h. Όμως το speedweek δεν είχε να κάνει απολύτως με νούμερα. Είχε να κάνει με αίσθηση, διασκέδαση και απόλαυση. Αυτά δηλαδή που πιθανώς θα λείψουν από τις προσεχείς BΜW Μ, όταν πια η εταιρεία θα έχει μπει για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση. 
 

Best of Network