Morgan Super 3: 210 km/h με τρίροδο; Ναι, γίνεται

Είναι τρίροδο και αρκετά γρήγορο αλλά στα χέρια του Stig κινείται ακόμα και με δύο ρόδες. Ας δούμε αυτό το βίντεο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει

Ξεχάστε την όλη συζήτηση για την κίνηση σε δύο ή τέσσερις τροχούς. Αυτό που θέλεις είναι η κίνηση σε έναν τροχό. Μια εξειδικευμένη επιλογή εκτός του κόσμου των μοτοσικλετών, αλλά υπάρχει ένα αυτοκίνητο που την προσφέρει: το Morgan Super 3.

Morgan Super 3

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σε μια μακρά σειρά από τρίροδα Morgan που ξεκινούν από την ίδρυση της εταιρείας το 1910, και παρά τη ρετροφουτουριστική εμφάνιση, είναι αναμφισβήτητα το πιο μοντέρνο πράγμα που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Malvern.

Morgan Super 3
Morgan Super 3
Morgan Super 3
Morgan Super 3
Morgan Super 3
Morgan Super 3
Morgan Super 3

Πόσο έχει αλλάξει το νέο Morgan Super 3;

Έχουν εγκαταλείψει τον δικύλινδρο κινητήρα μοτοσυκλέτας S&S των 82 ίππων που είχε τοποθετηθεί στην προηγούμενη γενιά, για χάρη ενός τρικύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα 1,5 λίτρων και 118 ίππων που προέρχεται από τη Ford. Ναι, ένας κινητήρας του Fiesta ST χωρίς turbo. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 7 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα είναι 210 km/h, ζυγίζει 635 kg και είναι ικανό για μερικούς ενδιαφέροντες ελιγμούς με 2 τροχούς με τον Stig στο τιμόνι.

Morgan Super 3

Πόσο κάνει; Ελπίζαμε να μην ρωτήσεις

Α, εδώ είναι ένα μικρό πρόβλημα. Το Super 3 ξεκινάει από 41.995 λίρες (περίπου 48.200 ευρώ), αλλά θα υπάρχει ένας ατελειώτος κατάλογος για αξεσουάρ και εξατομίκευση, οπότε λογικά θα ξοδέψεις 10-20% επιπλέον της τιμής, αν είσαι πολύ ενθουσιώδης. 

Morgan Super 3

Ποιος θα αγόραζε κάτι τέτοιο; Λογική ερώτηση 

'Ελα ντε; Εμείς μπορεί να το αγοράζαμε -αν υπήρχε ένα ελαφρώς πιο λογικό αυτοκίνητο στην οικογένεια (και αν κάποιος ήθελε να μας δανείσει 50+ χιλιάδες ευρώ). Η Morgan λέει ότι το Super 3 φέρνει νεανικό κοινό στη μάρκα. Πάντως είναι κυρίως 40άρηδες.

Morgan Super 3

Τελικά είναι καλό; 

"Το τέλειο σπορ αυτοκίνητο για την εποχή μας. Τεράστια διασκέδαση σε λογικές ταχύτητες και μια επίθεση στις αισθήσεις".
Ναι, μοιάζει εντελώς τρελό, αλλά το Super 3 δεν είναι απλά μια κωμική παράσταση. Στην πραγματικότητα απέχει πολύ από το να είναι ο κλόουν της κατηγορίας. Είναι απόλαυση να το οδηγείς, παρέχοντας τόση πληροφοφόρηση και δίνοντάς σου την αυτοπεποίθηση να εξερευνήσεις τα όριά του -και όχι μόνο επειδή με μόλις 118 ίππους και μόνο έναν τροχό να τους περνάει στο δρόμο, αυτά τα όρια βρίσκονται γενικά σε απόλυτα λογικές ταχύτητες.

Morgan Super 3

Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα που λένε ότι το Super 3 είναι το τέλειο σπορ αυτοκίνητο για αυτούς τους περίεργους καιρούς. Είναι ελκυστικό, θορυβώδες και χωρίς υποβοήθηση για τους πιουρίστες. Και επειδή είναι ελαφρύ, δεν θα καις ελαστικά ή τακάκια φρένων. 

Best of Network