Video: Το αγωνιστικό που άφησε άφωνο τον Nico Rosberg

Ο Nico Rosberg συνοδήγησε με τον Johan Kristoffersson στο αγωνιστικό του Extreme E και διαπίστωσε τη διαφορά ττων αγώνων ράλι σε σχέση με την Formula 1

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 το 2016, Nico Rosberg είναι ένας από τους πιο αντικομφορμιστές στο παγκόσμιο motorsport, κάτι που απέδειξε με την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αμέσως μετά την κατάκτηση εκείνου του τίτλου και σε τρυφερή ακόμη ηλικία. Από τότε ασχολήθηκε με το YouTube και με την ηλεκτροκίνηση, αναζητώντας διάφορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εξερευνώντας διάφορες επιλογές, δραστηριότητα που τον έφερε να γίνει ένας από τους πρώτους πελάτες του ηλεκτρικού hypercar Rimac και ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες ομάδας στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών off road αγωνιστικών αυτοκινήτων, Extreme E. 

Extreme E Rosberg Racing

Σε αυτό το τελευταίο έγινε και ο πρώτος πρωταθλητής, ιδιοκτήτης ομάδας, καθώς η Rosberg Xtreme Racing το 2021 κατέκτησε τον τίτλο στην εναρκτήρια χρονιά του Extreme E με τους Johan Kristoffersson και Moly Taylor. Ο Nico Rosberg παρά όλη αυτή την ανησυχία και  την διάθεση για περιπέτεια που αποπνέει το προφίλ του, μέχρι τώρα δεν είχε οδηγήσει το θηριώδες αγωνιστικό του Extreme E.

Extreme E Rosberg Racing

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το Odyssey 21, είναι ένα πραγματικό "κτήνος" 550PS από δύο ηλεκτροκινητήρες 250kW ο καθένας, με επιτάχυνση που αγγίζει τα 4,5 sec για το 0-100km/h. Ο Johan Kristoffersson που είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς παγκοσμίως αυτή την εποχή και μπορεί να οδηγεί τα πάντα, έχει "ξεκλειδώσει" το αυτοκίνητο με μοναδικό τρόπο, γεγονός που του έχει χαρίσει ήδη τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον οδηγό στο Extreme E. Και όταν λέμε κάθε άλλον εννοούμε τον Carlos Sainz τον πρεσβύτερο και τον Sebastien Loeb

Extreme E Rosberg Racing

Πρόσφατα λοιπόν ο Nico Rosberg οδήγησε το αυτοκίνητο της ομάδας του για πρώτη φορά, αλλά κυρίως έκατσε στο πλάι του πρωταθλητή για μια γρήγορη βόλτα. Στο βίντεο μπορείς να πάρεις μια ιδέα για τις απίστευτες δυνατότητες του Odyssey 21 και να απολαύσεις τον Rosberg να τρομοκρατείται από την οδήγηση του Kristoffersson. O πρώην πιλότος της Mercedes F1 χαρακτήρισε την περιπέτειά του αυτή, ακόμη πιο τρομακτική από την οδήγηση ενός μονοθεσίου της Formula 1. 

Extreme E Rosberg Racing

Το προσεχές Σαββατοκύριακο διεξάγεται ο δεύτερος φετινός αγώνας για το Extreme E στην Σαρδηνία.  


 

Best of Network