Το Rimac Nevera των 1.914 ίππων ντριφτάρει στο χιόνι

Μπορεί να νομίζεις ότι απλά το διασκέδαζαν αλλά έκαναν σοβαρές δοκιμές σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Rimac Nevera Test
Rimac Nevera Test
Rimac Nevera Test
Rimac Nevera Test
Rimac Nevera Test
Rimac Nevera Test

Το Rimac Nevera θεωρείται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την καλύτερη επιτάχυνση στον κόσμο, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο σε ιδανικές συνθήκες πρόσφυσης. Όπως και με κάθε νέο αυτοκίνητο, ωστόσο, το Nevera χρειάζεται να λειτουργεί καλά και σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών, γι' αυτό η εταιρεία πήγε ένα πρωτότυπο στα βόρεια της Σουηδίας για δοκιμές σε χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι/ πάγο.

Rimac Nevera Test

Μπορεί να μοιάζει διασκεδαστικό να οδηγείς το ηλεκτρικό hypercar των 1.914 ίππων σε παγωμένες λίμνες και να ντριφτάρεις, αλλά στην πραγματικότητα πραγματοποίησαν σοβαρές δοκιμές. Επέλεξαν ακόμη και να δοκιμάσουν το Nevera μόνο τη νύχτα, ώστε να παραμένει σταθερά παγωμένη η επιφάνεια πάγου στην οποία το δοκίμαζαν.

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούτε για το Nevera, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με στόχο να είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Χάρη στη μνημειώδη ροπή των 2.360 Nm -διαθέσιμη με το "καλημέρα" όπως και σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλωστε-, την τετρακίνηση και το έξυπνο λογισμικό που το βοηθά να διατηρεί την πρόσφυση, το Nevera μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h σε 1,97 δευτερόλεπτα και θα συνεχίσει να πηγαίνει μέχρι τα 412 km/h.

Rimac Nevera Test

Κάθε Nevera κοστίζει από 2,2 εκατομμύρια ευρώ και αν δεν είστε σίγουροι για την εμφάνισή του, τότε μπορείτε επίσης να πάρετε το Pininfarina Battista, το οποίο βασίζεται στο σύστημα κίνησης του Nevera, έχει περίπου τις ίδιες προδιαγραφές, αλλά φαίνεται αρκετά διαφορετικό και πιο κοντά σε στυλ με ένα σύγχρονο ιταλικό supercar.

Best of Network