Ο Hamilton πήρε πρωτάθλημα φέτος αλλά όχι στην F1

Ο Sebastien Loeb και η Cristina Gutierez χάρισαν στην ομάδα του Lewis Hamilton στο Extreme E τον τίτλο του πρωταθλητή για πρώτη φορά

Extrme E Uruguay Final

Το 2022 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τον Lewis Hamilton στην Formula 1, αλλά κατά τα άλλα ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του motorsport σε όλο τον κόσμο, δεν έχει και πολλά προβλήματα. Για την ακρίβεια σε όλα τα υπόλοιπα παραμένει επιτυχημένος, με ανοδικές τάσεις. Φέτος για παράδειγμα η ομάδα του στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών off road αυτοκινήτων, η X44 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χάρη στο δίδυμο οδηγών Sebastien Loeb και Cristina Gutierez.

Extrme E Uruguay Final

Δύσκολος αγώνας στην Ουρουγουάη 

Το Extreme E είναι ένα είδος αγώνων που έχει επιτύχει παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν αντικειμενικά στην δημιουργία ενός ενδιαφέροντος πρωταθλήματος. Λίγο τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα, τα ακόμη πιο εντυπωσιακά ατυχήματα που έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα και λίγο το οτι συμμετέχουν οδηγοί που μετρούν τους παγκόσμιους τίτλους σε άλλα είδη, σε δεκάδες, έχουν καταφέρει να ισοσκελίσουν το γεγονός πως μέχρι τώρα είχε μόνιμο πρωταθλητή τον Johan Kristoffersson. 

Extrme E Uruguay Final

Φέτος όμως άλλαξαν τα πράγματα και ο πανύψηλος Σουηδός έχασε στις λεπτομέρειες για να πάρει τον τίτλο ο σαφώς κοντύτερος, αλλά τρομακτικά εμπειρότερος και  μάλλον πιο ταλαντούχος (από όλους) Sebastien Loeb. Ο τελευταίος αγώνας διεξήχθη στην Ουρουγουάη και ήταν μια περιπέτεια για την ομάδα του Hamilton και το δίδυμο των Loeb-Gutierez έπειτα από ένα ντελαπάρισμα της κυρίας, στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Η ομάδα έκανε τις απαραίτητες επιδιορθώσεις και την Κυριακή σε έναν τελικό με πολλές απώλειες λόγω ατυχημάτων και μεταξύ αυτών και του Kristoffersson, οι Loeb - Gutierez πήραν την τρίτη θέση που τους αρκούσε. 

Συγχαρητήρια από Hamilton

Ο ίδιος ο Lewis Hamilton χαιρέτησε τον τίτλο του Sebastien Loeb και της Cristina Gutierez με ένα μήνυμά του στο Instagram, όπου τόνισε πως ήταν σπουδαία η ανάκαμψη της ομάδας μετά το ατύχημα του Σαββάτου και πως είναι πολύ υπερήφανος για την οδήγηση των μελών της ομάδας.

Extreme E Hamitlon Instagram

Για τον Hamilton, ή μάλλον όχι τόσο για τον Hamilton, όσο για εμάς τους υπόλοιπους που αναζητούμε μια κόντρα παντού, ο τίτλος αυτός θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς επικράτησε της ομάδας του Nico Rosberg για την οποία οδηγεί ο Johan Kristoffersson με την Mikaela Ahlin Kottulinsky, οι οποίοι ήταν και οι πρωταθλητές του 2021 στο Extreme E. 

Best of Network