Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε μπουκάλι με νερό μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο και η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί. Όμως υπάρχει περίπτωση να καεί το αυτοκίνητό σου εξαιτίας ενός μπουκαλιού νερό

Μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο

Όλοι γνωρίζουμε τα πράγματα που πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι και πρόσφατα μιλήσαμε για τα προβλήματα που προκαλεί ο ήλιος στα αυτοκίνητά μας. Γνωρίζατε όμως ότι ένα διάφανο μπουκάλι με νερό αφημένο στην καμπίνα μπορεί να προκαλέσει την ολική καταστροφή του αυτοκινήτου σας;

Ένας χρήστης του Reddit αποκάλυψε τους κινδύνους που κρύβει το να αφήνει κανείς ένα πλαστικό μπουκάλι νερού στο αυτοκίνητό του μια ηλιόλουστη μέρα.

Όχι διάφανο πλαστικό μπουκάλι με νερό μέσα στο αυτοκίνητο

Ο συγκεκριμένος χρήστης μιλάει για την καταστροφή που συνέβη όταν άφησε ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητό του. Αναφέρει συγκεκριμένα "Σήμερα έμαθα να μην αφήνω ένα διαφανές μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητό μου μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα!!!" συνοδευόμενο από δύο εικόνες με τα καμένα απομεινάρια του αυτοκινήτου του.

Διαβάστε Επίσης

Το τιμόνι έχει λιώσει, τα καθίσματα να έχουν καεί ολοσχερώς και κάθε είδους μεταλλική κατασκευή είναι εκτεθειμένη αφού έχασε το εύφλεκτο περίβλημά της. 

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό όμως πόσο συχνά έχετε ακούσει για πυρκαγιές σε δάση που προκλήθηκαν από γυάλινα μπουκάλια; Στην φύση, το γυαλί ενισχύει τις ακτίνες του ήλιου πάνω στο ξερό έδαφος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δείτε τι ακριβώς μπορεί να συμβεί:


Η ίδια αρχή ισχύει και για τα μπουκάλια νερού όταν τα αφήνετε στο αυτοκίνητό σας. Ένα διαφανές μπουκάλι γεμάτο με νερό λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώσει τις ακτίνες του ήλιου σε ένα σημείο του εσωτερικού σας και, αν είστε πραγματικά άτυχοι, μπορεί να προκαλέσει φωτιά στο αυτοκίνητό σας.

Αυτό φαίνεται να συνέβη σε αυτόν τον χρήστη του Reddit, και είναι ένα φαινόμενο για το οποίο οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει όταν μπαίνουν οι θερμότεροι μήνες.Όπως το βίντεο που είδατε παραπάνω από την πυροσβεστική υπηρεσία μιας αμερικανικής πόλης. Τώρα λοιπόν ξέρετε. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network