Επιδόσεις, ασφάλεια και πολυτέλεια στα αυτοκίνητα με συνδρομή και update

Πιο δυνατό αυτοκίνητο με συνδρομή 1.150 ευρώ τον χρόνο; Ναι, σταδιακά μπαίνουμε σε αυτήν την εποχή της αυτοκίνησης. Ας δούμε πώς λειτουργεί

Αυτοκίνητα με συνδρομή και update

Φτάσαμε, λοιπόν, σε αυτό το κομβικό σημείο της αυτοκίνησης. Ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί από τη στιγμή που ξεκίνησε η επέλαση του ηλεκτρισμού. Επέλαση του ηλεκτρισμού σημαίνει και περισσότερα ψηφιακά στοιχεία στα αυτοκίνητα και δεν εννοούμε την περίπτωση της Μεικτής Πραγματικότητας της ΒMW (εδώ μπορείς να διαβάσεις σχετικά). Γράφουμε για την αύξηση επιδόσεων, ασφάλειας και πολυτέλειας με συνδρομή μέσω αναβάθμισης λογισμικού.

Όχι, δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία, αλλά για κάτι που ήδη συμβαίνει. Το ξεκίνησε η Tesla, φυσικά, με έμμεσο τρόπο και μετά σταδιακά με απολύτως άμεσο. Και αυτή την εποχή δείχνει να ξεκινά η καθολική επικράτηση αυτής της τακτικής και στρατηγικής εκ μέρους των κατασκευαστών αυτοκινήτων.
Το περίμενες να συμβεί, όταν άρχισες να διαβάζεις για το πόσο σημαντικοί είναι οι επεξεργαστές της NVIDIA στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πληρώνεις συνδρομή και έχεις περισσότερη δύναμη για ένα χρόνο

Τώρα δεν είναι μόνο η Tesla που κάνει αναβαθμίσεις λογισμικού και δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στα αυτοκίνητά της. Πλέον, είναι και η Mercedes-Benz, η οποία στις ΗΠΑ προσφέρει με ετήσια συνδρομή αύξηση ισχύος στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μέσω update. Και όχι αμελητέα αύξηση, αλλά της τάξεως του 20% με 24%. Πόσο κοστίζει; Περίπου 1.150 ευρώ τον χρόνο, αν και η Mercedes σκέφτεται και την περίπτωση να προσφέρει την αναβάθμιση μόνιμα με ένα εφάπαξ ποσό.

Διαβάστε Επίσης

Μετά είναι η BMW και η συνδρομή για τα θερμαινόμενα καθίσματα. Κοστίζει περίπου 17 ευρώ τον μήνα ή 170 τον χρόνο ή και unlimited πρόσβαση με 395 ευρώ. Η BMW δίνει πρόσβαση με συνδρομή και σε άλλα, όπως το Driving Assistant Plus, ο ήχος IconicSounds Sport κ.ά.

Τώρα και η Toyota σκέφτεται να ξεκινήσει το ίδιο με συστήματα υποβοήθησης οδηγού στο νέο Toyota Prius. Νομίζω αυτά φτάνουν για να κατανοήσεις την τάση.

Μήπως τελικά συμφέρει;

Υπάρχουν πολλά να πεις γι’ αυτή την τακτική. Το θετικό είναι, για παράδειγμα στην περίπτωση της Mercedes, ότι το να κάνεις πιο γρήγορο το αυτοκίνητό σου κοστίζει αισθητά λιγότερο από το να κάνεις γρήγορο ένα αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα. Με αυτά τα χρήματα σε έναν θερμικό κινητήρα δεν μπορείς να αυξήσεις την ισχύ ούτε 5%, όχι 20%-24%, που αναφέρει η Mercedes. Ή στην περίπτωση της BMW, που μπορείς να επιλέξεις τη μηνιαία συνδρομή στα θερμαινόμενα καθίσματα μόνο για κάποιους μήνες του χειμώνα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κακή ιδέα. Τουναντίον, συμβαίνει ήδη στα κινητά και στους υπολογιστές μας. Γιατί όχι και στα αυτοκίνητα; Ίσως γιατί κανένας δε θέλει να πληρώνει για ένα δανεικό χαρακτηριστικό, αλλά ακόμα και αυτό αλλάζει. Όπως η τεχνολογία και οι απόψεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network