Το Honda NSX μετατρέπεται σε ένα ηλεκτρικό supercar;

Η Honda αποκάλυψε πως στο μέλλον θα παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα και το ένα από αυτά θα αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας

Honda electric plan

Το Honda NSX στην δεύτερη γενιά του αποδείχτηκε πως ήταν αρκετά εμπρός από την εποχή του καθώς ήρθε με έναν θερμικό V6 κινητήρα 3,5lt ο οποίος συνοδευόταν από τρεις ηλεκτροκινητήρες προκειμένου η ιπποδύναμη να φτάνει τους 573PS και να διανέμεται και στους δύο άξονες. Αυτό το τοποθετούσε αυτομάτως σε μια θέση τεχνολογικής υπεροχής απέναντι στον άμεσο ανταγωνισμό. Για την ακρίβεια το τοποθετούσε σε μια θέση που αναζητούσε έναν πραγματικό και σοβαρό ανταγωνιστή.  

Honda electric plan

Τώρα φαίνεται πως η Honda θα προσπαθήσει να κάνει ξανά κάτι αντίστοιχο καθώς ανακοίνωσε πως μέσα στην γκάμα της, η οποία θα υποστεί μια σημαντική ανανέωση τα προσεχή χρόνια θα υπάρχουν και δύο ηλεκτρικά supercars, ένα εκ των οποίων θα θεωρείται η κορωνίδα της φίρμας. 

Και όταν βάζεις στην ίδια πρόταση τις λέξεις κορωνίδα και σπορ αυτοκίνητο, δεν μπορεί να προκύψει κάτι διαφορετικό από το Honda NSX. Κατά συνέπεια ακόμη και αν δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως και ακόμη και αν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικό supercar, φαίνεται πως η πορεία της φίρμας σε συνδυασμό με την κατεύθυνση της αγοράς, μας οδηγούν προς το ηλεκτρικό Honda NSX

Honda electric plan

Το πλάνο 58 δισεκατομμυρίων ευρώ της Honda για ηλεκτροκίνηση

Στην ανακοίνωση η Honda αναφέρει πως η εταιρεία, μέχρι το 2030, σκοπεύει να έχει στην γκάμα της 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα οποία θα διαθέσει περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο εξηλεκτρισμός όμως όπως φαίνεται για την Honda, δεν έχει να κάνει μόνο με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά με μια γενικότερη φιλοσοφία και στρατηγική για το μέλλον, που οριοθετεί χρονικά τον στόχο για το 2050. Τότε σκοπεύουν στην εταιρεία να έχουν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και για να το επιτύχουν αυτό, όπως λένε δεν αρκεί να αλλάζεις θερμικούς κινητήρες με μπαταρίες. Απαιτείται μια "πολυδιάσταση προσέγγιση” και υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτό. 

Honda electric plan

Η Honda είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητήρων στον κόσμο, αυτή τη στιγμή με προϊόντα με εύρος που περιλαμβάνει από χορτοκοπτικά μέχρι αεροπλάνα. Δεν είναι κανείς από όσους διαχειρίζονται τις τύχες της, διατεθειμένος να αλλάξει αυτό. Κατά συνέπεια ο σχεδιασμός του μέλλοντος βασίζεται σε ένα ευρύτερο πλάνο έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και ανεξάρτητων επενδύσεων. Πλάνο το οποίο προϋπολογίζεται από την Honda να κοστίσει περί τα 58 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όλα τα παραπάνω σε τομείς όπως τα βιολογικά καύσιμα για θερμικούς κινητήρες, οι μπαταρίες που μπορούν να αντικαθίστανται για μοτοσυκλέτες, οι κυψέλες υδρογόνου για μετακινήσεις μεγάλης αυτονομίας καθώς επίσης και η αυτονομία στις μετακινήσεις. 

Ε, κάπου εκεί μέσα θα χωρέσει και ένα ηλεκτρικό Honda NSX, που είναι αυτό που ονειρεύονται ορισμένοι από εμάς. Κάποιοι άλλοι πάλι, ηλεκτρικό γαρ και σε σχέση με το θερμικό του παρελθόν, το βλέπουν στους εφιάλτες τους.
 

Best of Network