Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ελβετίας, ΕΤΗ Ζυρίχης, είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα που κατέχει ένα από τα πιο σημαντικά ρεκόρ στον κόσμο της ταχύτητας.
Τώρα παρουσίασε το DRS των αθλητών του στίβου. Ένα σύστημα που είναι ουσιαστικά μια ασπίδα για τον αέρα και τους επιτρέπει να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους, κάνοντας πιο ποιοτική προπόνηση.
Με το συγκεκριμένο σύστημα που βασίζεται σε ένα ηλεκτρικό ημιαυτόνομο καρτ, οι αθλητές μπορούν να αντιμετωπίζουν μικρότερη τριβή από την αντίσταση του αέρα και να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους.
Το Airshield όπως ονομάζεται δεν είναι απλώς μια πλαστική κατασκευή που σέρνεται από ένα ηλεκτρικό καρτ, είναι μια τεχνολογική συσκευή που απαιτούσε συνεργασία πολλών διαφορετικών τμημάτων του Πανεπιστημίου, προκειμένου να είναι και φιλικό προς την χρήση αλλά και το περιβάλλον, καθώς επίσης και αποτελεσματικό όσον αφορά τους σκοπούς του.
Έτσι δοκιμάστηκε με επιτυχία και αποδείχτηκε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδος προπόνησης, ακόμη και για επαγγελματίες σπρίντερ στα αγωνίσματα του στίβου και κυρίως καθ' όλα νόμιμη, καθώς βασίζεται στην φιλοσοφία του overspeed training.
Ένα μεγάλο ακρυλικό παρμπρίζ κινείται πάνω σε τροχούς ποδηλάτου και ρυμουλκείται από ένα ηλεκτρικό καρτ που χρησιμοποιεί Lidar και αισθητήρες για να παρακολουθεί τη θέση του δρομέα. Οι αισθητήρες βοηθούν στη διατήρηση της τέλειας θέσης του παρμπρίζ επιταχύνοντας το καρτ καθώς ο δρομέας επιταχύνει ή αντίστοιχα επιβραδύνοντας όταν ο αθλητής ελαττώνει τον ρυθμό του.
Ο οδηγός του καρτ επικεντρώνεται αποκλειστικά στις κινήσεις του τιμονιού, ενώ ο υπολογιστής ελέγχει το πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Οι καθηγητές και οι σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης συνέκριναν το Airshield με την απλή προπόνηση στο τρέξιμο καθώς και με άλλες μεθόδους προπόνησης που επικεντρώνεται σε σπρίντερ. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο είχαν τοποθετηθεί αισθητήρες στο σώμα και τα πόδια των αθλητών ώστε να συλλέγουν δεδομένα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην εξέλιξη της συσκευής.