Μεγάλη συμφωνία της τουρκικής Habas με τον όμιλο Renault

Μεγάλη ώθηση για την τουρκική Habas θα αποτελέσει η πολυετής συμφωνία με αντικείμενο θερμικούς κινητήρες, με εταιρεία του ομίλου Renault.

Horse κινητήρας συμφωνία με τουρκική habas

Η Horse, η νέα μονάδα κινητήρων εσωτερικής καύσης του ομίλου Renault, υπέγραψε την πρώτη της μεγάλη σύμβαση με εξωτερική εταιρεία, με συμφωνία για την προμήθεια κινητήρων turbodiesel στον τουρκικό όμιλο Habas

Horse κινητήρας συμφωνία με τουρκική habas

Οι κινητήρες των 2,0 λίτρων θα χρησιμοποιηθούν στα πρώτα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Habas, ανέφεραν οι δύο εταιρείες ανακοινώνοντας τη συμφωνία τους. Οι κινητήρες χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε μεσαία φορτηγά της Renault και της Nissan. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν. 

Διαβάστε Επίσης

Η Horse ιδρύθηκε ως ξεχωριστή εταιρεία το 2023 για να συγκεντρώσει τις δραστηριότητες του ομίλου Renault στον τομέα των κινητήρων εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων και της ανάπτυξης. Θα κατασκευάζει περισσότερα από τρία εκατομμύρια μονάδες ετησίως για τα οχήματα των Renault, Dacia, Nissan και Mitsubishi, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων και των συστημάτων μετάδοσης κίνησης. 

Horse κινητήρας συμφωνία με τουρκική habas

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους για να διαχειριστούν την αναμενόμενη μείωση των πωλήσεων των βενζινοκινητήρων και των κινητήρων ντίζελ, χρηματοδοτώντας παράλληλα την δαπανηρή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Πέραν της Horse η Renault δημιούργησε αντιστοίχως μια εταιρεία με την ονομασία Ampere, η οποία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και κατασκευή πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Η εταιρεία Habas είναι ένας τουρκικός όμιλος που ιδρύθηκε το 1956, με συμφέροντα στην παραγωγή βιομηχανικών και ιατρικών αερίων, στην παραγωγή χάλυβα, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στην κατασκευή βαρέων μηχανημάτων, στην παραγωγή μοτοσικλετών, στην κατασκευή πλοίων και στον τραπεζικό τομέα. 

Διαβάστε Επίσης

Η Habas εισήλθε πέρυσι στην παραγωγή οχημάτων με μια σειρά ηλεκτρικών και πετρελαιοκίνητων αστικών λεωφορείων, μικρών λεωφορείων και φορτηγών. Έχει επίσης αποκτήσει την πρώην μονάδα παραγωγής της Honda Turkey στο Gebze με σκοπό να κατασκευάσει εκεί επιβατικά αυτοκίνητα. 

Horse κινητήρας συμφωνία με τουρκική habas

Η εγκατάσταση της Honda σταμάτησε την παραγωγή το 2021. Οι κινητήρες της Renault θα χρησιμοποιηθούν στα πρώτα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Habas, τα οποία θα κατασκευαστούν στη Μανίσα, στην ανατολική Τουρκία. 

Η Horse δήλωσε ότι πληρούν τα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d. Η Horse διαθέτει ένα εργοτάξιο παραγωγής κινητήρων κοινής επιχείρησης στην Bursa, στη βόρεια Τουρκία, το οποίο κατασκευάζει κινητήρες Renault και Nissan, καθώς και κιβώτια ταχυτήτων και άλλα εξαρτήματα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network