Αυτό είναι το Renault Symbioz: Όλες οι πληροφορίες για το νέο SUV της γαλλικής φίρμας

Έχοντας πλέον τέσσερα μοντέλα SUV συμπαγών διαστάσεων, η Renault διαθέτει ίσως την πληρέστερη γκάμα της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz

Η Renault ολοκληρώνει τη σειρά των compact SUV της με το Symbioz, ένα "entry level" C-SUV που θα φτάσει στις αντιπροσωπείες της γαλλικής εταιρείας τον Σεπτέμβριο, διαθέτοντας και μια πλήρως υβριδική έκδοση ήδη από το λανσάρισμα.

Διαβάστε Επίσης

Το μήκους 4,41 μέτρων Symbioz είναι μόλις 10 εκατοστά μικρότερο από την ακριβότερη πρόταση της Renault στα SUV, το Austral. Βασίζεται σε μια επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας CMF-B των Renault-Nissan, την ίδια που αποτελεί και τη βάση του συμπαγούς coupe SUV Arkana. Επίσης, τα δύο μοντέλα μοιράζονται το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης, που βασίζεται σε έναν 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 1.6 λίτρων.

Renault Symbioz

Πλήρης γκάμα συμπαγών SUV

Η Renault διαθέτει πλέον τέσσερα μοντέλα στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των compact SUV: Το Symbioz, το Arkana, το αμιγώς ηλεκτρικό Scenic που παρουσιάστηκε πρόσφατα και το Austral.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Luca de Meo, έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της παρουσίας της Renault στις κατηγορίες των μικρομεσαίων και μεσαίων οχημάτων, από τότε που ανέλαβε τη θέση του τον Ιούλιο του 2020. Τα Arkana, Austral και Symbioz είναι όλα διαθέσιμα με το πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης E-Tech της Renault.

Renault Symbioz

Το Symbioz και το Arkana μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη, αλλά θα απευθύνονται σε διαφορετικούς αγοραστές, δήλωσαν στελέχη της Renault. Το Symbioz απευθύνεται σε οικογένειες και ανθρώπους που χρειάζονται το μέγιστο δυνατό χώρο για τα χρήματα που θα διαθέσουν, ενώ το Arkana είναι εστιασμένο στο σχεδιασμό και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, προσφέροντας παράλληλα ψηλότερη θέση οδήγησης.

Με πλήρως υβριδική έκδοση

Το Symbioz θα λανσαριστεί με το γνωστό μας και από άλλα μοντέλα της Renault πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης E-Tech, με 145 ίππους και δύο ηλεκτροκινητήρες: έναν κύριο με ισχύ 36 kW και μια δευτερεύουσα μονάδα ισχύος 15 kW. Οι εκπομπές CO2 είναι 105 gr/km (WLTP). Οι μη υβριδικές εκδόσεις θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα.

Renault Symbioz


Το Symbioz δεν διαθέτει την πιο πρόσφατη μονάδα E-Tech που χρησιμοποιείται στο Austral, η οποία βασίζεται σε έναν θερμικό κινητήρα 1.2 λίτρων και διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία. Αυτό θα πρόσθετε κόστος και βάρος στο αυτοκίνητο που σταματάει τη ζυγαριά κάτω από τα 1.500 κιλά, δήλωσαν στελέχη της Renault.

Στον πυρήνα της κατηγορίας C

Το Symbioz προορίζεται να απευθυνθεί σε όλους τους αγοραστές της κατηγορίας των compact SUV, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρώπη, δήλωσαν στελέχη της εταιρείας τον Απρίλιο σε εκδήλωση στο Παρίσι πριν από την επίσημη αποκάλυψη του Symbioz την Πέμπτη 2/5. Οι οικογένειες και οι πωλήσεις οχημάτων στόλου (fleet) αποτελούν το target group της Renault, με τις πωλήσεις λιανικής/επιχειρήσεων να αναμένεται να είναι κοντά στο 50-50.

Renault Symbioz


Θα προσελκύσει επίσης κάποιους αγοραστές που στο παρελθόν θα αγόραζαν ένα συμπαγές station wagon όπως το Renault Megane. Και είναι επίσης μόλις 10 εκατοστά μεγαλύτερο από το Renault Captur.

Το Symbioz θα κληθεί να ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων και μοντέλα SUV χαμηλότερης κατηγορίας τιμής, όπως τα Seat Ateca, Skoda Karoq, Dacia Jogger, Kia Niro, Hyundai Kona, εκτός από τα ούτως ή άλλως δημοφιλή Nissan Qashqai και Toyota C-HR. Ένας άλλος πιθανός ανταγωνιστής, θα είναι το κινεζικής κατασκευής plug-in υβριδικό MG HS, το οποίο ξεκινά από λίγο πάνω από 30.000 ευρώ.
Renault Symbioz

Η κατηγορία των compact SUV είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά τα Β-SUV, με 511.510 πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce. Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, ο ηγέτης της αγοράς ήταν το Nissan Qashqai, με 48.083 πωλήσεις, μπροστά από το Kia Sportage, με 44.881 πωλήσεις, το Volkswagen Tiguan με 40.294 και το Hyundai Tucson με 40.283 πωλήσεις. Την ίδια περίοδο, η Renault πούλησε 18.500 Austral και 9.744 Arkana.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network