Στην Ελλάδα το νέο Hyundai Bayon-τιμές και εκδόσεις

Διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά το νέο Hyundai Bayon με ανανεωμένο εσωτερικό, ενισχυμένο πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας και ανταγωνιστική τιμή.

Hyundai Bayon

Το μικρό SUV της Hyundai ανανεώθηκε έσω-έξω και ενισχύθηκε με στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας σε μια light αναβάθμιση που έχει θετικό πρόσημο και στην τιμή.

Το νέο Hyundai Bayon παρουσιάζεται με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα ενώ και φωτισμός LED DRL (Daytime Running Lights) έχει ενσωματωθεί στο εμπρός μέρος για να δημιουργήσει μια φωτεινή υπογραφή που φέρει την ονομασία Seamless Horizon στα ενδότερα της εταιρείας.

Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες 16 και 17 ιντσών με το αμάξωμα να προσφέρει συνολικά εννέα χρωματικές επιλογές, εκ' των οποίων οι τέσσερις είναι νέες. Ως έξτρα επιλογή προσφέρεται και η διχρωμία με μαύρη οροφή που συνδυάζεται με αρκετά χρώματα αμαξώματος.

Hyundai Bayon

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα γνώριμα ψηφιακά πάνελ ενδείξεων όμως οι λειτουργίες του συστήματος infotainment έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. O βασικός εξοπλισμός έχει ενισχυθεί από το σύστημα συνδεσιμότητας και τηλεματικής Bluelink της Hyundai που αναβαθμίζει συνολικά την εμπειρία οδήγησης.

Το σύστημα προσφέρει αυξημένα επίπεδα άνεσης και εξατομίκευσης, προηγμένες δυνατότητες προστασίας και ελέγχου του αυτοκινήτου, εξελιγμένη πλοήγηση και την ευκολία ενημερώσεων Over-the-Air (ΟΤΑ).

Ο εσωτερικός φωτισμός έχει αλλάξει με λαμπτήρες τεχνολογίας LED, με τον φωτισμό περιβάλλοντος καμπίνας να προφέρει πλέον την δυνατότητα προσαρμογής της απόχρωσης του χρώματος. Μαζί με αυτά υπάρχουν επίσης, δύο θύρες USB-C και μια θύρα USB-A αλλά και ένα ηχοσύστημα Bose με 8 ηχεία και ένα subwoofer.

Εξοπλισμός ασφάλειας

Στα συστήματα ασφάλειας και ημιαυτόνομης οδήγησης προσφέρονται μεταξύ άλλων: Το Lane Following Assist (LFA) που λειτουργεί για να διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του και το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) που εκπέμπει πρώτα έναν συναγερμό και, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιεί τα φρένα για να αποτρέψει τη σύγκρουση.

Hyundai Bayon

Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει ανίχνευση αυτοκινήτου, πεζού και ποδηλάτη, καθώς και Junction Turning, η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποτρέψει μια σύγκρουση με ένα επερχόμενο αυτοκίνητο όταν στρίβει σε μια διασταύρωση.

Ένα άλλο προηγμένο χαρακτηριστικό, το Smart Cruise Control (NSCC) που βασίζεται στην πλοήγηση, χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να προσαρμόζει την ταχύτητα αυτόνομα όταν οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομο ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Διαβάστε Επίσης

Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCA) χρησιμοποιεί πολλούς αισθητήρες περιμετρικά του αυτοκινήτου για να παρακολουθεί τις γωνίες και, εάν εντοπιστεί άλλο όχημα, εμφανίζεται μια οπτική ειδοποίηση στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Παράλληλα, διατίθεται το Driver Attention Warning (DAW) που αναλύει τα μοτίβα οδήγησης για να βοηθήσει στην ανίχνευση πιθανής υπνηλίας ή απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση.

Hyundai Bayon

Αυτό το σύστημα λειτουργεί παράλληλα με το Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό όταν ξεκινήσει το προπορευόμενο όχημα.

Εκδόσεις-τιμές

Οι διαθέσιμες εκδόσεις είναι με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων απόδοσης 79 ίππων αλλά στο ένα λίτρο με Turbo και απόδοση 100 ίππων. Οι τελευταίες υποστηρίζονται από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V ενώ διατίθενται και εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT.

Τα πακέτα εξοπλισμού είναι δύο: Premium και Dinstictive ενώ όλα τα μοντέλα της σειράς όπως επίσης και όλα τα μοντέλα της γκάμας Hyundai υποστηρίζονται από 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Η τιμή εκκίνησης προσδιορίζεται στα 19.690 ευρώ και φθάνει μέχρι τα 25.190 ευρώ για τις κορυφαίες εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network