Η νέα Aston Martin Vanquish θα φοράει κινητήρα V12 835 ίππων

Η Aston Martin επανασχεδιάζει πλήρως το 12κύλινδρο μοτέρ της, που γίνεται πιο ισχυρό από ποτέ και κάνει το ντεμπούτο του στη νέα Vanquish.

Aston Martin V12 engine

Τελικά φαίνεται πως δεν είναι νεκροί όλοι οι σούπερ ήρωες. Βρισκόμαστε στο 2024, και η Aston Martin επιβεβαίωσε την Τετάρτη 1/5 ότι παραμένει πιστή στον V12, αναθεωρώντας και επανασχεδιάζοντάς τον εκ βάθρων, ώστε να έχει περισσότερη ισχύ και ροπή από ποτέ.

Διαβάστε Επίσης

Για τους λάτρεις των κινητήρων V12 πρόκειται αναμφίβολα για σπουδαία νέα. Ο νέος V12 διαθέτει ενισχυμένο μπλοκ κυλίνδρων, ανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές και εκκεντροφόρους, νέες θύρες εισαγωγής και εξαγωγής, επανατοποθετημένα μπουζί που συνδυάζονται με νέα, υψηλότερης ροής μπεκ. Τα οποία λέγεται ότι είναι πιο αποδοτικά από πριν.

Υπάρχει επίσης ένα νέο σετ υπερσυμπιεστών τοποθετημένων στα πλαϊνά του κινητήρα, με μικρότερη αδράνεια (για ταχύτερη απόκριση) μεγαλύτερη ώθηση και καλύτερη απόκριση στο γκάζι.

Διαβάστε Επίσης

Εντυπωσιακές προδιαγραφές

Και αυτή τη φορά μιλάμε για ακόμη πιο εντυπωσιακή ώθηση. Ο νέος V12 θα αποδίδει 835 ίππους (από 770 ίππους όταν ο τελευταίος V12 της Aston φιλοξενούνταν στην DBS770 Ultimate) μαζί με 1.000 Nm ροπής (από 900 Nm στην DBS770). Είπες κάτι;

"Ο κινητήρας V12 αποτελεί εδώ και καιρό σύμβολο ισχύος και κύρους, αλλά είναι επίσης μια δήλωση μηχανολογικού πάθους και τεχνικής υπεροχής”, δήλωσε ο Roberto Fedelli, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Aston Martin. "Με 835 ίππους και 1.000Nm ροπής, αυτός ο απαράμιλλος κινητήρας δεν αντιπροσωπεύει τίποτα λιγότερο από την αρχή μιας εκθαμβωτικής νέας εποχής V12 για την Aston Martin”.

Ο νέος V12 θα κάνει το ντεμπούτο του στο "κορυφαίο μοντέλο” της Aston Martin μέσα στο 2024. Ναι, η Vanquish θα επιστρέψει. Λογικά κάπου σε κάποια γωνία θα ακούει και ο James Bond.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network