CES 2024: H Mercedes θα αποκαλύψει νέο εικονικό βοηθό MBUX με τεχνητή νοημοσύνη

Πολύ σωστά η Mercedes επίλεξε την CES 2024 -μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο- για να αποκαλύψει πώς θα είναι ο νέος εικονικός βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη που θα χρησιμοποιεί στα αυτοκίνητά της

Mercedes εικονικός βοηθός MBUX CES 2024

Η Mercedes θα δείξει στην CES 2024 έναν νέο εικονικό βοηθό MBUX με τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με την φίρμα πρόκειται για "μια προέκταση του εαυτού σας και απόλυτα εναρμονισμένη με τις ανάγκες σας: Αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός για μια υπερ-προσωποποιημένη και διαισθητική εμπειρία του πελάτη -μέσα στο αυτοκίνητο και πέρα από αυτό".

Ακούγεται κάπως υπερβολικά λυρικό όλο αυτό αλλά ας το δούμε πιο λιτά -που και πάλι είναι εντυπωσιακό. Πριν προχωρήσουμε δεν γίνεται να μην αναφέρθούμε στο ενδιαφέρον video της φίρμας, στο οποίο ακούγεται η εικονική βοηθός να λέει "ό,τι συμβαίνει στο Τέξας, μένει στο Τέξας, εκτός από εμένα: το νέο εικονικό βοηθό MBUX. Γνωρίστε με στην CES 2024". 


Εικονικός Βοηθός MBUX με τεχνητή νοησύνη

Στη CES 2024, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει το επόμενο σημαντικό βήμα προς το όραμά της. Η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο παρέχει το τέλειο σκηνικό για τον  νέο Εικονικό Βοηθό MBUX.

Συγκεκριμένα μεταφέρει τον φωνητικό βοηθό "Hey Mercedes" σε μια εντελώς νέα οπτική διάσταση με γραφικά υψηλής ανάλυσης game-engine από την Unity.

Αυτή η προηγμένη λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη συνδυάζει τα ευφυή συστήματα του MBUX σε μια ενιαία οντότητα και παρουσιάζει ένα εκφραστικό νέο πρόσωπο στον πελάτη με φυσική αλληλεπίδραση.

Λειτουργώντας με το εσωτερικά αναπτυγμένο λειτουργικό σύστημα MB.OS της Mercedes-Benz, ο εικονικός βοηθός MBUX είναι επικεφαλής πολλών ψηφιακών καινοτομιών που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στην CES 2024.

Τι είπε ο Ola Kallenius

Ο Ola Kallenius, CEO, της Mercedes-Benz δήλωσε σχετικά"Η Mercedes-Benz επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή εμπειρία των επιβατών, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει αλληλεπίδραση που μοιάζει με ανθρώπινη με τον έξυπνο MBUX Virtual Assistant. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ενσυναίσθησης που συγχρονίζονται με το στυλ οδήγησης και τη διάθεσή σας. Σε συνδυασμό με την εσωτερική μας αρχιτεκτονική MB.OS, αυτή η προσέγγιση θα καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής πολυτέλειας"

Mercedes-Benz Concept CLA Class
Mercedes-Benz Concept CLA Class

Στην φετινή CES θα γίνουν και άλλα. Η Concept CLA Class θα κάνει τη την πρεμιέρα της στη Βόρεια Αμερική στη CES 2024. Βασισμένη στην πλατφόρμα MMA (Mercedes Modular Architecture) και το λειτουργικό MB.OS, προσφέρει μια πολύ ρεαλιστική εικόνα για το πώς θα είναι τέσσερα από τα επόμενα μοντέλα της φίρμας. Παράλληλα οι επισκέπτες θα πάρουν μια γεύση της ηλεκτρικής G-Class. 

Mercedes EQG, η ηλεκτρική G-Class
Mercedes EQG, η ηλεκτρική G-Class

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network