Η Toyota απομάκρυνε τον επικεφαλής της Daihatsu μετά το σκάνδαλο

Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Daihatsu η Toyota απομάκρυνε τον επικεφαλής της θυγατρικής φίρμας και προχωρά σε αλλαγή ηγεσίας.

Soichiro Okudaira, ο πρώην επικεφαλής της Daihatsu

Η Toyota επέλεξε τον Masahiro Inoue για να αλλάξει την ηγεσία της Daihatsu μετά την εμπλοκή της φίρμας σε σκάνδαλο πιστοποίησης οχημάτων.

Ο Masahiro Inoue, διευθύνων σύμβουλος της Toyota Λατινικής Αμερικής, θα αντικαταστήσει τον Soichiro Okudaira (κεντρική φωτό) από την 1η Μαρτίου, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωση.

Masahiro Inoue
Ο νέος επικεφαλής της Daihatsu Masahiro Inoue αναλαμβάνει την 1η Μαρτίου.

Οι δραστηριότητες της Daihatsu στο εξωτερικό θα ενταχθούν στην εποπτεία της Toyota ενώ νέα ηγετική δομή της Daihatsu θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο. Παράλληλα ο πρόεδρος της Daihatsu Sunao Matsubayashi θα παραιτηθεί και η θέση του θα μείνει κενή.

O CEO της Toyota μίλησε για αναγέννηση της Daihatsu

"Για να αναγεννηθεί η Daihatsu ως η εταιρεία που προοριζόταν να είναι, αυτό είναι που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Koji Sato.

Toyota Koji Sato Masahiro Inoue
Αριστέρα ο CEO της Toyota Koji Sato με τον νέο επικεφαλής της Daihatsu Masahiro Inoue.

Μια εσωτερική έρευνα που ακολουθήθηκε από κυβερνητική έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Daihatsu οδήγησε σε εβδομαδιαία αναστολή της εγχώριας παραγωγής και σε ανάκληση της πιστοποίησης για αρκετά μοντέλα.

Διαβάστε Επίσης

Η Daihatsu προμηθεύει αυτοκίνητα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων στις Toyota, Mazda και Subaru. Το 2016, η αυτοκινητοβιομηχανία έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Toyota, η οποία έχει υποσχεθεί να παρέμβει σε περίπτωση που η Daihatsu δυσκολευτεί να αποζημιώσει πελάτες, προμηθευτές και επιχειρηματικούς εταίρους.

Επίσης η Daihatsu θα αποχωρήσει από την Commercial Japan Partnership Technologies ή CJPT, μια στρατηγική συμμαχία παραγωγής με την Toyota και τη Suzuki Motor Corp.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη Τύπου της Daihatsu.


Η παραγωγή 10 μοντέλων θα συνεχιστεί στις 26 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Okudaira την Παρασκευή μετά την υποβολή έκθεσης στην υπουργό Μεταφορών Tetsuo Saito, η οποία περιγράφει προτεινόμενα αντίμετρα για την αποτροπή τέτοιας συμπεριφοράς στο μέλλον. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αύξηση του προσωπικού και του χρόνου παραγωγής, καθώς και η εκπαίδευση του διευθυντικού και εκτελεστικού προσωπικού σε μια προσπάθεια βελτίωσης της διαφάνειας.

Τον Ιανουάριο, μια εσωτερική έρευνα αποκάλυψε ότι μια άλλη μονάδα, η Toyota Industries Ltd., βρέθηκε να έχει παραποιήσει τα στοιχεία απόδοσης ισχύος για ορισμένους από τους πετρελαιοκινητήρες της. Ο Akio Toyoda, πρόεδρος του ομίλου Toyota, δήλωσε ότι ολόκληρος ο οργανισμός πρέπει να "κάνει επανεκκίνηση" για να ξεπεράσει αυτά τα σκάνδαλα.

Akio Toyoda
O πρόεδρος του Δ.Σ. της Toyota, Akio Toyoda.

Την περασμένη εβδομάδα, η Toyota αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά που ενισχύθηκε από το ρεκόρ πωλήσεων και την ισχυρή ζήτηση για υβριδικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από global.toyota

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network