Λεφτά υπάρχουν: Ποια εταιρεία supercars έχει ξεπουλήσει τα αυτοκίνητά της μέχρι το 2026

Μπορεί για μερίδα του κόσμου να είναι δύσκολο να αποκτήσει καινούργιο αυτοκίνητο αλλά η αλήθεια είναι ότι για ακριβά αυτοκίνητα λεφτά υπάρχουν. Τελικά τα supercars πωλούνται σαν ζεστό ψωμί.

Lamborghini Lanzador Concept Electric

Η Lamborghini έχει ξεπουλήσει τα αυτοκίνητά της μέχρι το 2026, καθώς οι πλουσιότεροι καταναλωτές δείχνουν ελάχιστα σημάδια ότι θα πληγούν από μια ευρύτερη παγκόσμια επιβράδυνση ανάπτυξης της οικονομίας.

"Είναι λίγο νωρίς για να δώσουμε μια πρόγνωση, αλλά δεν έχουμε κανένα σημάδι αδυναμίας στην αγορά", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας Stephan Winkelmann μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Stephan Winkelmann
Stephan Winkelmann

Η κατασκευάστρια εταιρεία supercar σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων άνω των 10.000 οχημάτων το 2023, καθώς παρουσίασε το Revuelto, το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της, και γρήγορα δημιούργησε ένα διετές ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.

Lamborghini Revuelto 2024
To υβριδικό θηρίο Lamborghini Revuelto.

Η Lamborghini δεν βιάζεται για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που τελικά θα κυκλοφορήσει 2028,  σχεδόν 4 χρόνια μετά από ανταγωνιστές της όπως η Ferrari.

Δεν βιάζεται για αμιγώς ηλεκτρικό η Lamborghini

"Δεν θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι με αυτή την τεχνολογία", δήλωσε ο Winkelmann και πρόσθεσε "Θέλουμε να βγούμε στην αγορά όταν είμαστε οι καλύτεροι και όταν η τεχνολογία είναι ώριμη".

Η ισχυρή αγορά των supercars έρχεται σε αντίθεση με την ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, όπου κατασκευαστές όπως η μητρική Lamborghini και ο όμιλος Volkswagen βλέπουν τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να υποχωρεί, ασκώντας πίεση στα σχέδιά τους να απομακρυνθούν από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Lamborghini Lanzador Concept Electric
H Lanzador θα είναι (λογικά) η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Lamborghini.

Με γεμάτα βιβλία παραγγελιών, η Lamborghini έχει περισσότερο χώρο για να ακολουθήσει την πιο αργή προσέγγιση, η οποία, σύμφωνα με τον Winkelmann, θα της επιτρέψει να βελτιώσει την τεχνολογία μπαταριών που μέχρι στιγμής κυριαρχείται από την Κίνα.

"Αυτό που θα παραδώσουμε αύριο θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας από αυτό που κυκλοφορεί στην αγορά από τους Κινέζους", πρόσθεσε ο Winkelmann. "Είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί με τη νέα τεχνολογία".

Διαβάστε Επίσης

Παρά την στάση αναμονής για τα ηλεκτρικά, η Lamborghini ακολουθεί μια στρατηγική βιωσιμότητας που υποστηρίζεται από "το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην 60χρονη ιστορία της εταιρείας", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, συμπεριλαμβανομένης της αποανθρακοποίησης του εργοστασίου της στη Sant'Agata Bolognese.

Επίσης η Lamborghini δήλωσε επίσης ότι θα προσλάβει τουλάχιστον 500 νέους υπαλλήλους μέχρι το 2026. Όπως βλέπετε πάνε καλά οι δουλειές των εταιρειών που πουλάνε ακριβά αυτοκίνητα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network