Το νέο Mazda CX-70 είναι υβριδικό αλλά δεν θα το δούμε

Η Mazda Motor Corporation παρουσίασε το νέο μεσαίο SUV CX-70 με διευρυμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υβριδική τεχνολογία. Βέβαια έχει ένα βασικο μειονέκτημα.

Mazda CX-70
Mazda CX-70
Mazda CX-70
Mazda CX-70
Mazda CX-70
Mazda CX-70
Mazda CX-70
Mazda CX-70
Mazda CX-70

Το CX-70 είναι το νέο μεσαίο SUV της Mazda που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη στην αγορά των ΗΠΑ και Καναδά. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να διαθέσει το μοντέλο και στην ευρωπαϊκή αγορά όπου το 2023 τα πήγε πολύ καλά σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 34,4% σε σύγκριση με το 2022.

Η Mazda ταξινόμησε συνολικά 145.567 οχήματα πέρυσι στην Ευρώπη όγκος που ίσως θα δικαιολογούσε την κυκλοφορία του νέου CX-70 και στην Ευρώπη.

Mazda CX-70

Το λανσάρισμα του CX-70 αποτελεί την είσοδο της Mazda στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Όλα τα μοντέλα CX-70 διαθέτουν υβριδικό σύστημα κίνησης είτε απλό είτε επαναφορτιζόμενο (PHEV).

Πρόκειται για ένα ευρύχωρο SUV που φέρει την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO ή "Soul of Motion" όπως την ονομάζει η Mazda με αρκετά σπορτίβ στοιχεία και τροχούς 21 ιντσών.

Mazda CX-70

Το CX-70 διαθέτει το σύστημα Cruising & Traffic Support (CTS) την πιο πρόσφατη τεχνολογία ασφάλειας της Mazda που προειδοποιεί τον οδηγό για απόσπαση προσοχής ή κούραση.

Διαβάστε Επίσης

Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, το σύστημα επιβραδύνει και σταματά το όχημα, προσπαθώντας να αποφύγει ένα ατύχημα ή να μετριάσει τυχόν ζημιές σε περίπτωση ατυχήματος.

Mazda CX-70

Στον τομέα της τεχνολογίας υπάρχουν δύο κινητήριες μονάδες. Η πρώτη ονομάζεται e-SKYACTIV G3.3 που ενσωματώνει το σύστημα M Hybrid Boost σε έναν εξακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 3,3 λίτρων.

Η δεύτερη φέρει την ονομασία e-SKYACTIV PHEV που αφορά ένα plug-in υβριδικό σύστημα προσαρμοσμένο σε έναν τετρακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network