Mazda και Toyota σε μια συνεργασία-έκπληξη για τη νέα εποχή

Η χρήση τεχνολογίας από κοινού για τις δύο ιαπωνικές εταιρείες, εκτιμάται πως θα εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ας δούμε το πεδίο της πολύ σημαντικής συνεργασίας.

Mazda2 Hybrid

Οι Mazda και Toyota, ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν πάνω στη δημιουργία νέων συστημάτων λογισμικού και υλικού εντός του οχήματος και ως εκ τούτου, θα διαθέτουν το ίδιο software στα μελλοντικά τους μοντέλα.

Ο προφανής στόχος, είναι η δραματική μείωση του κόστους. Τα συστήματα εντός του οχήματος δεν θα περιλαμβάνουν μόνο το λειτουργικό σύστημα των οθονών infotainment και οδηγού, αλλά και την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου και τις καλωδιώσεις.

Διαβάστε Επίσης

Η Nikkei Asia που αποτελεί έγκυρο αναλυτή της ασιατικής αγοράς, αναφέρει ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα λανσάρει η Mazda από το 2027 και μετά, θα έχουν συστήματα εντός του οχήματος που θα είναι κατά 90% πανομοιότυπα με αυτά που υπάρχουν στα μοντέλα της Toyota.

Τεράστια εξοικονόμηση κόστους

Η ανάπτυξη λογισμικού είναι αρκετά δαπανηρή υπόθεση για τις εταιρείες. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές ανταλλακτικών αυτοκινήτων, δαπανούν έως και 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για την ανάπτυξη λογισμικού.

Η Mazda θεωρεί ότι, συνεργαζόμενη με την Toyota, θα εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως και θα μπορούσε να μειώσει το κόστος ανάπτυξης κατά 70% έως 80%.

infotainment digital privacy

Στο μέλλον, τα λειτουργικά συστήματα infotainment αναμένεται να είναι τα πιο σημαντικά τμήματα ενός αυτοκινήτου. Τα νέα και βελτιωμένα συστήματα θα επιτρέψουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες να πωλούν περιεχόμενο στους ιδιοκτήτες και να ενεργοποιούν ακόμη και νέες λειτουργίες του οχήματος, όπως βελτιωμένες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού.

Οι Toyota και Mazda συνεργάζονται εδώ και αρκετά χρόνια και το 2015, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μοιραστούν τεχνολογίες κίνησης. Η συνεργασία τους έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, με χαρακτηριστική την περίπτωση του υπάρχοντος υβριδικού Mazda2, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Toyota Yaris με διαφορετικά σήματα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network