Elon Musk: Οι Κινέζοι θα διαλύσουν τον ανταγωνισμό στα αυτοκίνητα

Η Γαλλία και γενικά η Ευρώπη δεν είναι οι μόνοι που ανησυχούν για αυτοκίνητα -και δη τα ηλεκτρικά- από την Κίνα. Πλέον και ο Elon Musk βλέπει τον κίνδυνο και μίλησε γι' αυτό που πρέπει να γίνει για να μην διαλύσουν τοπν ανταγωνισμό.

BYD Tang

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα "διαλύσουν" τους παγκόσμιους αντιπάλους χωρίς εμπορικούς φραγμούς. Προφανώς δεν είναι τυχαία ή πρόχειρη η λέξη "διαλύσουν" από τον Musk. Παρότι ήταν μια σούπερ χρονιά για την Tesla, κινεζικές φίρμες (δηλαδή η BYD για να είμαστε ακριβείς) πλησιάζουν την αμερικανική φίρμα ηλεκτρικών. 

Η BYD με τα φθηνότερα μοντέλα της και μια πιο ευρεία γκάμα, ξεπέρασε την Tesla ως η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις plug-in αυτοκινήτων στον κόσμο στο τελευταίο τρίμηνο του 2023. Tονίζουμε το plug-in γιατί η BYD δεν έχει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά όπως η Tesla αλλά και plug-in υβριδικά. 

Ποια είναι η λύση σύμφωνα με τον Musk

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν οι "πιο ανταγωνιστικές" και "θα έχουν σημαντική επιτυχία εκτός Κίνας, ανάλογα με το τι είδους δασμοί ή εμπορικοί φραγμοί θα καθιερωθούν", δήλωσε ο Musk σε μια συνολιμία με αναλυτές.

"Εάν δεν καθιερωθούν εμπορικά εμπόδια, θα διαλύσουν λίγο πολύ τις περισσότερες άλλες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο", είπε και πρόσθεσε "Είναι εξαιρετικά καλές".

Πάντως ο Musk δεν λέει κάτι πρωτοφανές. Ιδίως η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που έχει καταλάβει τον κίνδυνο να αλωθεί η ευρωπαϊκή αγορά από τα κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητα ενώ και η Κομισιόν έχει ίδιο σκεπτικό -κάτι που βρίσκει κάποιους ευρωπαίους κατασκευαστές αντίθετους. 

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι η Tesla κάνει μεγάλη προσπάθεια να βγει το Redwood -η κωδική ονομασία του φθηνού μικρομεσαίου μοντέλου της- όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην αγορά και εδώ διαβάσατε πρόσφατα πότε θα γίνει αυτό σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters. 

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network