Νέα McLaren GTS: Ένα supercar με χαρακτηριστικά GT

Η νέα McLaren GTS αντικαθιστά την GT, έχει καλύτερη απόδοση κατά 15 ίππους και προσφέρει την καλύτερη αναλογία ισχύος-βάρους στην κατηγορία της.

McLaren GTS
McLaren GTS
McLaren GTS
McLaren GTS
McLaren GTS

Πριν από εξήντα χρόνια ο Bruce McLaren πυροδότησε μια επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, ιδρύοντας μια εταιρεία που ξεπέρασε κάθε όριο και η οποία ακόμα και σήμερα φέρει το όνομά του. Προσφάτως, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα McLaren GTS, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τη σειρά GT.

"Η νέα GTS προσφέρει ένα απαράμιλλο μείγμα δυναμικής οδήγησης και επιδόσεων της McLaren, με φινέτσα και πρακτικότητα. Όταν θέλετε μια πραγματική οδηγική εμπειρία supercar, η GTS είναι αυτό που αναζητάτε. Όταν θέλετε να χαλαρώσετε σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, η GTS είναι ο ιδανικός σύντροφος. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είναι πιστό στο αγωνιστικό DNA της McLaren, αλλά με πολλαπλά επίπεδα δυνατοτήτων", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Michael Leiters, διευθύνων σύμβουλος της McLaren Automotive.

McLaren GTS

Αεροδυναμική σιλουέτα

Στο μπροστινό μέρος της GTS, το χαρακτηριστικό στυλ "hammerhead" έχει ανανεωθεί με ένα νέο χαμηλότερο τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα. Αυτή η περιοχή του αυτοκινήτου διαθέτει νέες σμιλευμένες εισαγωγές αέρα που είναι πιο έντονες, με φαρδύτερες εισαγωγές για να διοχετεύουν περισσότερο αέρα στο σύστημα ψυγείου του αυτοκινήτου. Στα πίσω φτερά, νέοι, ψηλότεροι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι στους ώμους του αυτοκινήτου.

McLaren GTS

Η μυώδης εμφάνιση του GTS ολοκληρώνεται με έναν μεγάλο πίσω διαχύτη και διπλές εξατμίσεις. Παράλληλα, προσφέρεται μια διευρυμένη και ανανεωμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων που περιλαμβάνει νέες επιλογές όπως το Mantis Green, το Tanzanite Blue και το Ice White ενώ υπάρχει κι ένα νέο χρώμα Lava Grey αποκλειστικά για το λανσάρισμα της GTS.

McLaren GTS

Μπορεί να εξετάζουμε ένα supercar όμως η άνεση που προσφέρει η νέα GTS θυμίζει εν πολλοίς μοντέλο grand tourer. To εσωτερικό προσφέρει μια άνετη και πολυτελή καμπίνα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Ο βασικός εξοπλισμός προσφέρει καθίσματα ενδεδυμένα με δερμάτινες επενδύσεις Nappa.

Με χωρητικότητα 420 λίτρων, η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών γίνεται μέσω μιας γυάλινης πίσω πόρτας η οποία λειτουργεί ηλεκτρικά και ενσωματώνει λειτουργία απαλού κλεισίματος. Ο χώρος αποσκευών συμπληρώνεται από έναν αποθηκευτικό χώρο 150 λίτρων στο ρύγχος του αυτοκινήτου. Ο συνολικός χώρος φόρτωσης των 570 λίτρων καθιστά τη McLaren GTS το πιο πρακτικό νέο supercar που κυκλοφορεί.

Διαβάστε Επίσης

Κορυφαία αναλογία ισχύος-βάρους

Η νέα McLaren προσφέρει την κορυφαία αναλογία ισχύος/βάρους στην κατηγορία της η οποία καθίσταται δυνατή χάρη στην ελαφριά κατασκευή του αμαξώματος από ανθρακονήματα βασισμένο σε ένα μονοκόκ πλαίσιο MonoCell II-T επίσης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Με συνολικό βάρος μόλις 1.520 κιλά, η νέα GTS έχει να επιδείξει μια σχέση 418 ίππων ανά τόνο.

McLaren GTS

Η απόδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα V8 (M840TE) των 4,0 λίτρων έχει αυξηθεί στους 635 ίππους (+15 PS). Η λειτουργία launch-control διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η GTS πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του GTS προσδιορίζεται στα 326 χλμ./ώρα.

Μαζί κι ένα ένα επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων SSG, το οποίο παρέχει ομαλές, απρόσκοπτες και γρήγορες αλλαγές. Πέρα από αυτό, ο οδηγός μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του supercar με δύο επιπλέον λειτουργίες οδήγησης - Sport και Track - μέσω του Active Dynamics Panel.

Η λειτουργία Track μεγιστοποιεί την απόδοση του κιβωτίου ταχυτήτων με ελάχιστη απώλεια ροπής μεταξύ των αλλαγών. Ο χειροκίνητος έλεγχος των αλλαγών ταχυτήτων είναι εφικτός με τη χρήση των επιλογέων στο τιμόνι σε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες οδήγησης.

Τεχνολογικές ιδιαιτερότητες

Η ρύθμιση του ηλεκτροϋδραυλικού συστήματος διεύθυνσης, η στάνταρ ανάρτηση με την προσαρμοζόμενη απόσβεση και το ισχυρό σύστημα πέδησης με κεραμικούς δίσκους 390 χιλ. μπροστά και 380 χιλ. πίσω, είναι όλα μοναδικά για τη McLaren GTS.

McLaren GTS

Οι εργοστασιακές μετρήσεις δείχνουν πως η GTS μπορεί να επιβραδύνει από τα 100-0 χλμ./ώρα σε μόλις 32 μ. Οι αναρτήσεις έχουν συνεχώς αναπροσαρμοζόμενη λειτουργία με αποσβεστήρες δύο βαλβίδων – τεχνολογία που χρησιμοποιεί και η Porsche στις δικές τις αναρτήσεις – και τρία προγράμματα λειτουργίας: Comfort, Sport και Track.

Τέλος, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 11 εκατ. που μπορούν να διευρυνθούν μέχρι τα 13 εκατ. με τη λειτουργία ανύψωσης του οχήματος. Βελτιωμένο σε σχέση με το σύστημα της προηγούμενης έκδοσης GT είναι το σύστημα ανύψωσης της νέας GTS που πλέον μπορεί να ανυψώσει ή να χαμηλώσει το ρύγχος σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα - υπερδιπλάσια ταχύτητα σε σχέση με πριν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network